"Terörist denmeye başlandı"

Trabzonspor'un kalecisi Onur Kıvrak, Fenerbahçe maçında yaşananlardan dolayı Trabzon halkına yüklenilmesine tepki gösterdi. Buradaki kitlenin terörist gibi gösterildiğini ifade eden Kıvrak, "Süreç çok eskiye, 2010-2011 sezonuna kadar dayanıyor" dedi.

NTV Spor 01.05.2016 - 14:29
"Terörist denmeye başlandı"

Spor Toto Süper Lig'de Eskişehirspor'a deplasmanda 1-0 yenilen Trabzonspor'un takım kaptanı Onur Recep Kıvrak, golle sonuçlanan penaltı kararına ilişkin, "Artık takım olarak, camia olarak bu tür şeylere alıştık. Pozisyonun penaltı olduğunu düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.

Onur Kıvrak'ın, Eskişehirspor maçının ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalar, kulübün twitter hesabından da duyuruldu.

Karşılaşmadaki penaltı kararına tepki gösteren bordo-mavili kaleci, "Artık takım olarak, camia olarak bu tür şeylere alıştık. Pozisyonun penaltı olduğunu düşünmüyorum. Orta hakem de 'Penaltı değil.' dedi ama yanımdaki hakem penaltıyı verdi. Her hafta biz aynı pozisyonları yaşıyoruz ama bize o pozisyonlarda penaltı çalınmıyor." değerlendirmesinde bulundu.

"SÜREÇ 2010-11'E KADAR UZANIYOR"
Fenerbahçe maçından sonra Trabzon ile ilgili birtakım olayların gündeme getirildiğini kaydeden kaptan Onur, şöyle devam etti:

"Bizim şehrimiz çok güzel bir şehir, insanımız çok güzel insan. Bizim insanımız bayrağına da takımına da şehrine de ülkesine de destek olan, sahip çıkan bir insan topluluğu, taraftar topluluğu. Hemen linç operasyonuna geçildi, hatta ileri gidilip 'terörist' denmeye başlandı. Bu kadar kolay olmamalı. Trabzon, bu ülkenin en milliyetçi şehirlerinden biridir. Bunu böyle bilmek lazım. 9 yıldır Trabzon'un içindeyim. O şehirle yaşıyorum, kalkıyorum, yatıyorum. Böyle bir şehir değiliz. İnsanların gözünde bunu nasıl büyüttüler bilmiyorum ama bunu büyütenlerin de bu işte parmağı olduğunu biliyorum. Süreç çok eskiye, 2010-2011 sezonuna kadar dayanıyor."

"O ADALETE İNANIYORUM"
Onur Kıvrak, Eskişehirspor maçında da kazanmayı çok istediklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Olmadı, maalesef yine bir penaltı çalındı. Allah'ın adaletine inanırım ve sadece o adaleti bekleyeceğim. Başka bir adalete inanmıyorum. İnşallah dualarımız kabul olur. O adaleti görmek istiyorum. Biz 2011'de çok çektik. Takımımızın dağılmasındaki en büyük sebeplerden biri budur. Şehir, camia, taraftar olarak gerçekten zor bir durumun içerisine düştük. Çünkü hak edilen bir şey maalesef elimizden alındı, çalındı. Onu içime sindiremiyorum. Maç kazanırsın, kaybedersin, hakem hata yapar, önemli değil. Eskiden gelen bir süreç, toparlanmamız gerekiyor. İnsanlar '2011'de kaldınız.' diyor. Evet orada kaldık ama hatırlarsanız burada Eskişehirspor maçında bir taraftarımız hayatını kaybetti. 'Bizi yine şampiyon yapmayacaklar.' dedi ve ardından vefat etti. O gittiği yerde huzurlu olsun diye kazanmayı çok istemiştik. Burası yürekleriyle duran, oynayan bir topluluk, küçümsenecek bir camia değil. Trabzon, milliyetçi, bayrağını seven, bayrağı için canını verecek bir şehir. Terörist lafına kesinlikle katılmıyorum."

Sayfa Yükleniyor...