Kartal'ın 3 silahşörü!

Süper Lig'in 31. haftasında Kayserispor'u 4-0'la geçen Beşiktaş, bitimine 3 hafta kala 73 puanla zirvedeki yerini korudu. Son 3 haftada puan kaybı yaşamadan şampiyonluğa ulaşmak isteyen Siyah-Beyazlılar, 31 haftada rakip filelere 70 gol gönderdi. Bu 70 golü 12 farklı futbolcu kaydederken, Mario Gomez, Jose Sosa ve Oğuzhan Özyakup, toplamda attıkları 39 golün yanı sıra asistleri ile de skora en çok katkı sağlayan isimler oldu.

NTV Spor 01.05.2016 - 19:44
Kartal'ın 3 silahşörü!

Kayserispor maçında 1 gol 1 asist ile galibiyette büyük rol oynayan Gomez, toplam gol sayısını 24'e çıkardı. 31 hafta boyunca 5 de asist yapan Alman futbolcu, gol krallığı yarışında da ilk sıradaki yerini korudu. Bu sezon 28 lig maçında forma giyen Jose Sosa, attığı şık paslar ve hayati goller ile takıma adeta can verdi. 28 maçta 6 gol ve 12 asistlik performansa sahip Sosa'nın öne çıkan bir özelliği de bu asistlerin 6'sını Gomez'e yapması.. Arjantinli futbolcu İlk 13 haftada sadece 1 asist yaparak lige iyi bir başlangıç yapamasa da, bu haftadan sonra adeta şahlandı. 13. haftanın ardından fırtına gibi esen Sosa, frikik golleri ve asistler ile neredeyse her maça etki etti.

Bu sezon sadece iki lig maçı kaçıran Oğuzhan ise, 9 gol, 7 asistlik performansı ile takımını ayakta tutan isimlerin başında geliyor. 4. sezonunu yaşadığı Beşiktaş'ta beklenen çıkışı yakalayan ve futbolunu geliştiren 23 yaşındaki oyuncu, savunma ile hucüm hattı arasında bağlantıyı kuran, gol ve asitlerin yanı sıra attığı kilit paslarlada takım arkadaşlarının işini kolaylaştırdığı bir kimliğe büründü.

Bu üç oyuncunun yanı sıra Cenk Tosun 8, Olcay Şahan 5, Gökhan Töre, Kerim Frei ve  Quaresma 4'er, Atiba 2, Necip Uysal, Rhodolfo ve Alexis de 1'er golle fileleri havalandıran diğer isimler oldu.

Sayfa Yükleniyor...