Galatasaray Euroleague için kolları sıvadı!

Basketbol Şube Sorumlusu Can Topsakal, Başantrenör Ergin Ataman, takım kaptanı Sinan Güler ve Eurocup'ta normal sezonun MVP'si seçilen Errick McCollum, basın karşısına geçti. Topsakal, Euroleague için güçlü bir kadro kuracaklarını söylerken, Ergin Ataman, Galatasaray'da devam ediyorum. Kimseden teklif almadım" dedi.

NTV Spor 02.05.2016 - 13:36
Galatasaray Euroleague için kolları sıvadı!

Basketbol Şube Sorumlusu Can Topsakal, Başantrenör Ergin Ataman, takım kaptanı Sinan Güler ve Eurocup'ta normal sezonun MVP'si seçilen Errick McCollum, basın karşısına geçti. Topsakal, Euroleague için güçlü bir kadro kuracaklarını söylerken, Ergin Ataman, Galatasaray'da devam ediyorum. Kimseden teklif almadım" dedi.

Basın toplantısında ilk olarak söz alan Galatasaray Basketbol Şube Sorumlusu Can Topsakal, "Çok mutluyuz. Başta Ergin hoca olmak üzere oyuncularımız ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ana sponsorumuzu Odeabank sayesinde güçlü bir kadro kurabildik. Onlara teşekkür ediyorum" dedi.

2-3 gün kupayı kutladıklarını kaydeden Topsakal, "Euroleague'de güçlü bir kadro kurmak istiyoruz. Euroleague takımı olduk ve bütçe muhakkak yüksek olacak. 4 Mayıs'tan itibaren kombineleri satışa çıkarıyoruz. Değerli yerleri biraz yüksek fiyatla çıkarıyoruz. Bu konuda taraftarımızdan destek bekliyoruz. 15 Mayıs'a kadar kombine alanlara yüzde 10 indirim yapacağız. Gelecek hafta tişört kampanyası başlatacağız. Taraftarın büyük isteği var. Yine bu konuda onlardan destek bekliyoruz." sözleriyle taraftara çağrıda bulundu.

Geçen yıl yaptıkları transferlerde büyük isabet sağladıklarını vurgulayan Can Topsakal, "Bir tek Dorsey'de yanıldık. Kendisi iyi oyuncu ama karakterinden dolayı yolları ayırdık. Barcelona'ya gitti ama orada da tutunamadı. Euroleague'de muhakkak güçlü bir kadro kuracağız." diyerek iddialı konuştu.

"BAKARSINIZ 10-15 YIL SONRA BAŞKANLIĞA SOYUNURUM"
Can Topsakal'dan sonra söz alan Ergin Ataman, Galatasaray kongre üyesi olduğunu söylerek açıklamalarına başlarken, "Bugün, benim için çok özel bir gündemle başladı. Biraz önce başkanımız Dursun Özbek beni odasına davet etti ve bana kongre üyesi olduğuma dair kimlik kartımı verdi. 17123 numaları Galatasaray kongre üyesi oldum. İnşallah profesyonel yaşantım bittiğinde Galatasaray'a yönetim bazında da hizmet ederim. Bakarsınız 10-15 yıl sonra Galatasaray başkanlığına soyunurum. Bugün benim için anlamlı başladı." dedi. 

Eurocup şampiyonluğu için bütün sporcularıma teknik kadroya taraftara teşekkür eden Ataman; "Ama şunu da tekrar söylemek istiyorum. Sezon boyunca yönetim kurulumuzun çok büyük bir desteğini aldık. Sezon başında bütçemizde bir küçülme oldu ama müthiş bir uyumla çalıştık. Bu kulübe beni 3 yıl önce sayın Lütfi Arıboğan ve Ünal Aysal getirdiler. Bu yaz sözleşmem bittiğinde sayın başkanımız Dursun Özbek kalmam için çok çalıştı. Birlikte bir projeye imza attık. Sonuçta da tarihi başarı geldi" ifadelerini kullandı. 

"AVRUPA'NIN DEVLERİYLE OYNAYACAĞIZ"
Galatasaray'ın gelecekr yıl Euroleague'de oynayacağını hatırlatan Ataman şöyle devam etti, "Euroleague yeni sezonda NBA modeliyle oynanacak. Avrupa'nın en büyük takımlarıyla oynayacağız. Sezon boyunca 80-90 arası son derece üst seviyede maç yapmak zorundasınız. Böyle olunca da bütçenizi artırmak zorundasınız. Euroleague'de oynayan takımlar 20-25 milyon Dolar'lık bütçelerle oynuyorlar. 9-10 milyon Dolar'lık bütçeyle Euroleague'de heyecan verecek bir takım yaratabiliriz. Takımın tamamı daha bir sezon önce dağıldı. Tarftardan büyük destek bekliyoruz. İlk tişörtleri Galatasaray Store'dan oğlum Sarp için ben satın aldım. Geçen yıl futbol takımımız için 120 milyon TL'lik satışı olmuş. Madem Galatasaray Euroleague'de başarılı olacaksa futbola verilen desteğin basketbola da verilmesi lazım. Galatasaray'ın heyecan verecek bir takım oluşmasını istiyorsak mutlaka ama mutlaka sağlam ekonomili bütçeyi oluşturmamız gerekiyor. Taraftara şimdiye kadar verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz."

"MUTLU VE ONURLUYUM"
Takım kaptanı Sinan Güler de taraftara teşekkür ederken, "Kupadan dolayı çok tebrik mesajları aldık. Buradan onların hepsine teşekkür ediyorum. Eurocup maratonu yoğun ve istediğimiz şekilde gerçekleşti. Bu külübe dahip olduğum günden beri hedeflediğim noktada olduğum için hem mutlu hem de onurluyum. Umuyorum ki hem Can bey hem de Ergin Ağabey'in söylediği gibi taraftarın ve sponsorların desteğiyle daha da büyüyecek. Umuyorum kaptan olarak Galatasaray forması giymeye devam edebilirim. Türk basketbolunu ve Galatasaray camiasını spor dünyası içerisinde daha da yukarıya çekecek fırsatlar yakalayabilirim" ifadelerini kullandı.


Eurocup normal sezonun MVP'si seçilen Errick McCollum ise,  "Güçlü bir kadromuz var. Coach'umuz çok büyük bir iş yaptı. Takım olarak aile ortamı oluşturduk ve taraftarın desteğiyle de kupayı kazandık. Takım ve taraftar bu kupayı haketti" dedi.


ATAMAN GALATASARAY'DA KALACAK MI?
Galatasaray'ı Eurocup'ta şampiyonluğa taşıyan Ergin Ataman, gelecek sezon Avrupa'nın önde gelen başka takımlarına gidebileceği yönündeki iddiaları yalanladı. Ataman, Galatasaray da Avrupa'nın en büyük kulüplerinden bir tanesi olduğunu vurgularken, "Türkiye Basketbol Ligi şu anda Avrupa'nın en önemli ligi. En iyi coach'lar ve en iyi oyuncular burada. Galatasaray'dan ayrılmam, başka bir kulübe gitmem şu an için söz konusu değil. Galatasaray'ın hedefler doğrultusunda Euroleague için bir basketbol ekonomisi yaratacağını düşünüyorum. Ama tabi ki bu yaratılamaz sorunlu bir dönem olursa bunu da yönetimle beraber hep birlikte gözden geçiririz. Şu an için Avrupa'nın hiçbir kulübünden tekli falmadım. Avrupa'da zaten transfer dönemi açılmadı. Bizim gibi kariyerli antrenörler hiçbir kulüple masaya oturmaz." diye konuştu.

"9-10 MİLYON DOLAR'LIK BİR TRANSFER BÜTÇESİ İSTİYORUM"
Galatasaray'ın yeni sezon bütçesinin 9-10 milyon Dolar olması gerektiğini vurgulayan Ergin Ataman," Teknik bazlı bir şey söyleyeyim. Öncelikli amacımız takımın iskeletini oluşturan 7-8 kişilik ana rotasyonu var. Bu kadro Euroleague'de her takımla başabaş oynayacak durumda. Takımımız bu sezon Euroleague'de mücadele eden Fenerbahçe, Anadolu Efes, Darüşşafaka'yla oynadı. Bu takımları bir kez yendi, bir kez kaybetti. Çok fazla maç olacağı için 7-8 kişilik temel kadroyu korumak ve onun üstüne takviye yapmak zorunyadız. Onun için 15-20 milyon Dolar'dan bahsetmiyorum. Zaten Galatasaray 6 milyon Dolar'lık bütçeyi geçen sezon denkleştirdi. Galatasaray bir önceki yıllardan dolayı 20 milyon TL'lik bir borç ödedi. Taraftarın da desteğine baktığınız zaman, Galatasaray camiasının büyüklerinden bekliyoruz. Yan sponsorluklarla bu desteği verebilirler. Galatasaray'ın 4-5 tane yan sponsoru olabilir. Galatasaray camiasının bu sene futbola vereceği desteği basketbola da vermesini bekliyoruz. Abdi İpekçi'de önümüzdeki sene Real Madrid, Barcelona, CSKA Moskova gibi Avrupa'nın büyük takımlarıyla maçlar oynayacak. O maçlarda yer almak için taraftarların yerlerini satın almaları gerek. Son ana bırakıldığında 5 bin bilet satılabildi. Arada 4-5 milyon Dolar'lık bir fark var. Bu farkın çok büyük olduğunu düşünmüyordum. Belki daha fazlası da olabilir. Bu kampanyalardan daha da fazla yapılabilir. Futbol takımına 120 milyon TL'lik bir gelir olduysa basketbola da aynı tarz bir olabilir. Galatasaray kulübünün de bir takım gerçekleri var. Galatasaray geçmişten kalan borçlarını temizleyerek bütçesini düzeltmeye çalışıyor. Basketbol takımının geçtiğimiz yıl olduğu gibi yük olmasını istemiyorum. Basketbol takımının da futbol takımında olduğu gibi kendi bütçesi olmasını istiyorum. Futbolla, basketbolu ayırmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...