"İspanya dışında bu kadar gol atamazlar"

Juventus'un golcü oyuncusu Paulo Dybala, Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo'nun İspanya dışında bu kadar fazla gol atamayacaklarını öne sürdü.

NTV Spor 02.05.2016 - 15:16
"İspanya dışında bu kadar gol atamazlar"

Juventus'un bu sezon şampiyonluğunda kilit isimlerinden biri olan Paulo Dybala, Messi ve Cristiano Ronaldo'yu hedef alırken, örnek olarak Gonzalo Higuain'i gösterdi.

İspanya Ligi'ne damga vuran iki ismin, başka liglerde bu kadar gol atamayacağını kaydeden Dybala, "İtalya'da daha iyi defans yapılıyor ve taktik futbol oynanıyor" dedi. 2015-16 sezon başında Palermo'dan 32 milyon Euro'ya Juventus'a transfer olan ve kaydettiği 16 golle siyah-beyazlıların üstüste 5. lig şampiyonluğunda pay sahibi olan Arjantinli oyuncu, "İspanya'da Atletico Madrid mantaliteyi değiştirse de küçük kulüpler çok fazla hücum oynamıyor ve fazla umursamıyor" dedi.


Juventus'un kilit isimlerinden biri haline gelen Dybala, 2015-16 başında 32 milyon Euro'ya Palermo'dan transfer edildi.

Açıklamalarında vatandaşı Gonzalo Higuain'i örnek gösteren Dybala, "İtalya'da en golcü oyuncu Higuain ve 30 gol attı. İspanya'da oynasaydı belki Messi ve Ronaldo kadar gol atabilirdi. Messi ile Ronaldo, İtalya'da 80-90 gol atamazlardı. Belli Higuain gibi 30 atabilirlerdi ama 80 olmazdı" diye konuştu.

Barcelona ve Real Madrid gibi Avrupa'nın dev kulüplerinin listesinde olduğu yönündeki haberleri de yorumlayan Dybala, "Buffon ve daha önce Del Piero'nun başardığı gibi Juventus'la büyük başarılar kazanmak istiyorum. Onların hikayeleri inanılmaz. Aynı forma altında 20 yıl sizi efsane yapıyor. Ben de bunu başarmak istiyorum" sözleriyle İtalyan devinde kalmak istediğini vurguladı.

Dybala sözlerinin sonuna Messi gibi Altın Top ödülü kazanmak istediğini de ekledi.

Sayfa Yükleniyor...