Adana Demirspor-Galatasaray maçında kural ihlali mi yapıldı?

Süper Lig'in 34. haftasında Galatasaray, Adana Demirspor'a konuk oldu. Karşılaşmanın ilk yarısında ev sahibi ekipte Semih Güler sakatlanarak yerini Manev'e bıraktı. Bu değişiklik sonrası Adana Demirspor'un sahada 3 yerli futbolcu bulundurmadığı ve kural ihlali yapıldığı iddia edildi.

Haber Merkezi - NTV Spor 26.04.2024 - 21:31
Adana Demirspor-Galatasaray maçında kural ihlali mi yapıldı?

'ın 'a konuk olduğu 'in 34. hafta maçında ev sahibi ekibin kural ihlali yaptığı iddia edildi.

KURAL İHLALİ İDDİASI

Adana Demirspor'da karşılaşmanın 11. dakikasında Semih Güler sakatlanarak oyundan çıkarken yerini Manev'e bıraktı. Bu değişiklik sonrası Adana Demirspor'un sahada tek yerli futbolcuyla yer aldığı iddia edildi.

SAHADA YERLİ STATÜSÜNDE BULUNAN FUTBOLCULAR

Adana Demirspor'da sahada bulunan Yusuf Erdoğan'ın yanı sıra Yusuf Barasi de yerli statüsünde yer alıyor. Öte yandan Azerbaycanlı kaleci Shahrudin Mahammadaliyev de TFF'nin sezon başında güncellediği yabancı kuralı nedeniyle yabancı statüsünde sayılmıyor.

Güncellenen yabancı kuralı ne diyor?

"Kulüpler birinci fıkrada öngörülen A Takım Listesine yazılan Türkiye A Milli Takımında oynama uygunluğu bulunmayan 14 futbolcuya ilaveten; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan ülkelerinin vatandaşı olan en fazla 1 futbolcu ve Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu bulunmamakla birlikte Türk Vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olan en fazla 1 futbolcu ile de transfer ve tescil dönemleri içerisinde sözleşme imzalayabilir ve tescil ettirerek A Takım Listesine yazabilirler."

Sayfa Yükleniyor...