MVP dönüyor!

NBA'de Golden State Warriors'ta sakatlığı devam eden yıldız oyun kurucu Stephen Curry'nin, Portland Trail Blazers'a karşı yapılacak Batı Konferansı yarı final serisi üçüncü maçında oynayabileceği açıklandı.

NTV Spor 03.05.2016 - 11:57
MVP dönüyor!

Golden State Warriors Başantrenörü Steve Kerr, NBA'in internet sitesinde yer alan açıklamasında, Curry'nin perşembe günü takımla antrenmana çıkacağını ve 8 Mayıs Pazar günü Blazers karşısında oynanacak play-off yarı final serisinin 3. maçında forma giyebileceğini belirtti.

Curry'nin sakatlığının tekrarlanmaması için sınırlı süre alacağını aktaran Kerr, "Houston Rockets serisinde de aynı şeyi yaşadık. Sakatlığını tam atlatamamasına rağmen oynamasını istedik. Maç ritmini kaybetse de sahada farkını gösterebiliyordu. Kendisine antrenmanda ritim yakalaması için yardımcı olmaya çalışacağız. Yine de Blazers serisinin skoru da Curry'yi oynatıp oynatmayacağımızda belirleyici olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Geçen sezonun en değerli oyuncusu (MVP) Curry, 17 Nisan'da Houston Rockets ile oynanan ilk tur eşleşmesinin 4. maçında sağ dizinden sakatlanmıştı. Play-off'larda iki kez sakatlık yaşayan Warriors'ın oyun kurucusu Stephen Curry, daha önce de Rockets'a karşı ilk karşılaşmada ayak bileğinden yaşadığı sorun sonrası serinin 2 ve 3. maçlarını kaçırmıştı.

Bu sezon 30,1 sayı, 6,7 asist, 5,4 ribaunt ve 2,1 top çalma ortalamalarıyla oynayan Curry, rakip potalara 402 üç sayılık atış bırakarak bu alandaki rekoru eline geçirmişti.

Normal sezonu 73 galibiyet, 9 mağlubiyetle tamamlayarak NBA rekoru kıran ve play-off ilk turunda Houston Rockets'ı 4-1'lik skorla eleyen Warriors'ın, konferans yarı finalinde Blazers'a karşı 1-0 üstünlüğü bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...