Bisiklette yeni uygulama!

Uluslararası Bisiklet Birliği Fransa Bisiklet Turu'ndan başlayarak bisikletlere özel inceleme yapılmasına karar verdi. Buna göre bisikletlerde saklanabilen gizli motorlar kontrol edilecek ve 'mekanik doping' denen olgunun önüne geçilecek.

NTV Spor 04.05.2016 - 12:48
Bisiklette yeni uygulama!

Bisiklette yeni kontrol uygulaması başlıyor.

Uluslararası Bisiklet Federasyonu bu yıldan başlanarak 12 bin bisikletin kontrol edileceğini bu uygulama için de şubat ayında tanıtılan yeni inceleme sisteminin kullanılacağını açıkladı.

Fransa Bisiklet Turu ile hayata geçirelecek mekanik doping kontrolü uygulaması ile bisikletlerde saklanabilen gizli motorlar kontrol edilecek ve 'mekanik doping' denen olgunun önüne geçilecek.

Sistem bisikletlerde motorları ve bataryaları ortaya çıkararak manyetik farklılıkları ortaya koyuyor. Böylece bisiklete eklenmiş ekstra parçalar net olarak gösterilebiliyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan birlik başkanı Brian Cookson "Böyle bir hile yöntemi kullanmaya kalkarsanız sizi yakalacağız. Sistemimiz tam anlamıyla çalışıyor ve kontrollere başlıyoruz" ifadesini kullandı.

Bisikletine gizli bir motor yerleştirerek bisiklet tarihinin ilk motor dopingini yapan 19 yaşındaki Belçikalı kadın bisikletçi "Femke van den Driessche'ye yakalanmasının ardından 6 yıl men cezası verildi. Birlik cezaların artabileceğinin altını çizdi.

Sayfa Yükleniyor...