"Sabrımızı denemeye çalışmayın"

PTT 1. Lig'de Spor Toto Süper Lig'e yükselme mücadelesi veren Kardemir Karabükspor'un kulüp başkanı Hikmet Ferudun Tankut, Merkez Hakem Kuruluna tepki göstererek, "Karabük, küçük bir şehir diye düşünebilirsiniz, 'Emeklerini çalsak da sesleri çıkmaz.' diye düşünebilirsiniz. Sakın, daha fazla sabrımızı denemeye çalışmayın." dedi.

NTV Spor 09.05.2016 - 15:19
"Sabrımızı denemeye çalışmayın"

Başkan Tankut, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, sezonun başladığı ilk haftadan 33. haftaya kadar oynadıkları maçlarda birçok hakem hatası ile karşı karşıya kaldıklarını iddia etti.

Bu hataların birçoğuna MHK'nin "hata ve tecrübesizlik" dediğini fakat kendilerinin bunları "hakemlerimize baskı ve yanlış yönlendirme" olarak değerlendirdiğini belirten Tankut, şunları kaydetti:

"İşte size örnek, cumartesi günü oynanan Multigroup Alanyaspor-Göztepe maçını seyretmeyenler lütfen dikkatle izlesin, izleyenler zaten olaylara canlı şahit oldu. Maç içerisinde faul yapıldı diye Göztepe'nin golü sayılmadı, hakem tüm inisiyatifini Multigroup Alanyaspor lehine kullandı. Karşılaşmanın ikinci yarısında maçta oynanmamış kabul edilen süreyi abartarak 5 dakika uzatma verdi. Göztepe aleyhine verdiği faulde yer tespitine uymayıp topu elle öne atarak kaleye yakın mesafeye taşıyan Multigroup Alanyasporlu futbolcuya orta hakem ve yan hakem seyirci kaldı. Kaleciye yapılan şarja ve ofsayta rağmen son 30 saniye kala Multigroup Alanyaspor'u galip getiren golü verdi."

"Tabii MHK Başkanı Alanyalı, Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu tribünde, maç sonu soyunma odasında futbol tabiriyle üçlü çektiriyor." iddialarında bulunan Tankut, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu şartlarda MHK Başkanı'nın, sık sık 'Hakemlerimiz genç, hata yapabilir.' kelimelerinin arkasına sığınmalarını futbolu yakından takip etmeyenleri 'Kandırıyorum.' diye düşünebilir. Futbola 22 yılını vermiş bizleri kandıramazsınız. Sayın Kuddusi Müftüoğlu, genç hakem kardeşlerimizi eğitmek için milyon dolarlar verilerek yurt dışında değerli hocalar getiriyorsunuz, gelen hocalar doğduğunuz veya yaşadığınız, belediye başkanı adayı olduğunuz ilçenin takımının maçlarında 'Şu şekilde düdük çalarak haram puan mı kazandırın.' diyor. Sizlerin zamanında belki yapılmış olabilir, ben inanıyorum ki, genç kardeşlerimizi rahat bıraksanız onlar adil düdük çalmayı anlayacak ve uygulayacak hassasiyettedirler. Multigroup Alanyaspor-Göztepe maçında ev sahibi ekip lehine ikram edilmiş 2 puan var."

"BAKACAĞIZ VE TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"
PTT 1. Lig'de dün oynanan ve play-off yarışını etkileyecek iki karşılaşmanın bulunduğunu aktaran Tankut, "Programda aynı saatte başlaması gerekirken neden Boluspor-Balıkesirspor maçı 6 dakika geç başladı, ikinci yarıya 6 dakika uzatma verilip 8 dakika oynatıldı. Bu hafta oynanacak Giresunspor-Multigroup Alanyaspor maçı var, yani Giresunspor'un ilk altı mücadelesi, Multigroup Alanyaspor'un ilk 2 mücadelesi olan maça geldik. Şimdi soruyorum bu aritmetiğin içinden nasıl çıkacaksınız, Göztepe-Kardemir Karabükspor maçında ne planlıyorsunuz? Maçları hangi gün, hangi saatlerde oynatacaksınız? 'Hakem hataları her zaman olur.' sloganına sığınarak ne planlar yapacaksınız? Bakacağız ve takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

"MHK, BÜTÜN FUTBOL TAKIMLARINA EŞİT MESAFEDE OLMALIDIR"
Emeğin şehri Karabük'ün her zaman mütevazılığını korumayı kendisine şiar edindiğini, kimsenin unutmaması gerektiğini vurgulayan Tankut, sözlerini şöyle tamamladı:

"Karabük, küçük bir şehir diye düşünebilirsiniz, 'Emeklerini çalsak da sesleri çıkmaz.' diye düşünebilirsiniz. Sakın, daha fazla sabrımızı denemeye çalışmayın. Dışişleri Bakanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanıdır. Misak-ı Milli hudutlar içerisindeki her ile ve ilçeye aynı mesafede ve aynı şefkat duyguları içerisindedir. MHK, bütün futbol takımlarına eşit mesafede olmalıdır. Kardemir Karabükspor sezon başından beri onurlu mücadelesine devam etmektedir, hiçbir haram puanı bulunmamaktadır, bulunmayacaktır."

Sayfa Yükleniyor...