Bir kez daha MVP!..

Amerikan spor kanalı ESPN’e göre Golden State Warriors'ın yıldızı Stephen Curry, üst üste 2. kez yılın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

NTV Spor 09.05.2016 - 17:32
Bir kez daha MVP!..

Normal sezonu 73 galibiyetle tamamlayan ve NBA tarihinin normal sezonda en çok maç kazanan takımı rekorunu kıran Golden State Warriors'ın yıldızı Stephen Curry, üst üste 2. kez MVP; yani “en değerli oyuncu” seçildi.

Amerikan kanalı ESPN'e göre Curry'nin, MVP oylamasında, tüm ilk sıra oylarını alan ilk NBA oyuncusu olma olasılığı yüksek.  Zira Curry, gerçekten de Nba tarihine geçecek bir normal sezon performansı sergiledi. NBA tarihinin, 35 dakikadan az süre alarak, 30 sayı ortalama tutturan ilk oyuncusu Curry, kendisine ait üç sayı rekorunu da büyük farkla kırdı.  Geçen sezon 286 üç sayılık atışta isabet sağlayan Curry, bu sezon ise 402 üç sayılık atışta isabet buldu. Curry böylece, bir sezonda 400'den fazla üç sayılık atışta isabet kaydeden ilk oyuncu unvanını aldı.

Stephen Curry, NBA tarihinin MVP unvanını koruyan 11'inci oyuncusu olacak. Bunu son olarak 2012 ve 2013 yıllarında en değerli oyuncu seçilen Lebron James başarmıştı.

Sayfa Yükleniyor...