Alanyaspor'dan Karabükspor'a tepki

PTT 1. Lig'de Süper Lig'e çıkma mücadelesi veren Alanyaspor Kulübü, Kardemir Karabükspor Kulübü tarafından yapılan açıklamalara tepki gösterdi.

NTV Spor 10.05.2016 - 17:24
Alanyaspor'dan Karabükspor'a tepki

Kardemir Karabükspor Yönetim Kurulu tarafından ortaya atılan iddiaların kabul edilebilir olmadığı vurgulanan açıklamada, "Geçtiğimiz hafta Kardemir Karabükspor Yönetim Kurulu, son derece mesnetsiz bir basın açıklaması yaptı. Kulüp olarak, Türk futbolu daha fazla gerilmesin diye hiçbir açıklama yapmadık ancak Kardemir Karabükspor amacına ulaştı. Adanaspor'u Emre Malok'un uydurma bir penaltısı ve yanlı yönetimiyle mağlup ettiler. Kazandıkları maçın ertesi sabahı yine çirkinliklerle dolu bir basın açıklaması yaptılar." denildi.

Açıklamada, Kardemir Karabükspor'un tek amacının "Alanyaspor Süper Lig'e çıkmasın, biz çıkalım, Saha dışında bunun için ne gerekiyorsa yapalım" olduğu savunularak şu ifadelere yer verildi:

"Karabükspor Kulübü Başkanı Ferudun Tankut şike davasında ifade vermiştir. 2007-2008 sezonunda 2. Lig'den 1. Lig'e nasıl çıktılar? Son hafta Mersin İdman Yurdu, Adana Demirspor'u yenerken, Karabükspor, Mersin'e kimleri, ne için gönderdi? Ferudun Tankut önce bunun cevabını versin. Koskoca Adana Demirspor camiasının emekleri nasıl çalındı? Adanaspor'un emekleri nasıl çalınmak istendi? Saha dışı işlere biz hiç bulaşmadık. Karabükspor Başkanı Ferudun Tankut bu işlerden iyi anlar. Görüyoruz ki perde arkasında Tankut ve adamları organize işler çevirmek için haftalardır görev başında. Siyaseti ve siyasileri en iyi Tankut harekete geçiriyor, bu işlere alet ediyor. Kime, kimleri ne için arattıklarını çok iyi biliyoruz. Çıkıp emekten, emekçilerden bahsedip demagoji yapıyor ve kirli ilişkileri kamufle etmek için canla başla çalışıyor."

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Kuddusi Müftüoğlu'nun Alanyalı olmasına rağmen bundan en büyük zararı da Alanya'nın gördüğü kaydedilen açıklamada, "Alanya'daki Karabükspor maçında son dakikada penaltımız verilmedi. Oyuncumuz haksız bir şekilde oyundan atıldı." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, bu pozisyonların seminerlerde hakemlere ders olarak okutulduğu vurgulanarak şunlar kaydedildi:

"Balıkesir'de Adana bölgesi hakemi Caner Ak olmayan penaltıyı verdi ve biz yine mağlup olduk. 'Alanyaspor korunuyor' deniyor. Bu sezon Karabükspor, Alanyaspor'dan çok daha fazla penaltı attı. Alanyaspor'a çıkan sar kart sayısı 79, Karabükspor'a çıkan sarı kart sayısı 57, keza Alanyaspor'a gösterilen kırmızı kartların sayısı daha fazla. Tek amaçları Alanyaspor aleyhine algı oluşturmak. Biz buradan TFF ye ve MHK'ye sesleniyoruz; bugüne kadar çok haksızlığa uğradık ama futbolun içinde kabul ettik ama son hafta kimse kimsenin hakkını yemesin. Geçtiğimiz hafta Adana maçında olduğu gibi Göztepe'nin iddiası yok diye hakem Göztepe'yi doğrayıp maçı Karabükspor'a vermesin. Giresunspor-Alanyaspor maçında çıksın hakem hiçbir baskıdan etkilenmeden gördüğünü çalsın. Tüm Türkiye'nin gözü önünde kim hak ediyorsa maçı o kazansın."

Sayfa Yükleniyor...