Tarihi hezimet!

Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta konuk ettiği Çaykur Rizespor'u 6-0 yenerek sükse yapan Trabzonspor Antalyaspor deplasmanında hezimete uğradı. Bordo-maviler, hayal kırıklığı yarattığı maçı 7-0 kaybetti, lig tarihinin en farklı yenilgisine engel olamadı. Antalyaspor ise Ömer Şişmanoğlu'nun yıldızlaştığı maçı farklı kazanırken, kulüp tarihinin en farklı galibiyetini elde etti.

NTV Spor 13.05.2016 - 21:43
Tarihi hezimet!

Spor Toto Süper Lig'de 33. haftanın açılış maçında Antalyaspor, Trabzonspor engelini 7-0'la geçti. Ev sahibi ekibi galibiyete taşıyan goller Ömer Şişmanoğlu (3), Charles Fernando, Makoun ve Mbilla'dan (2)geldi. Antalyaspor, lig tarihinde ilk kez bir maçta rakip ağlara 7 gol atarken, kulüp tarihinin de en farklı galibiyetini elde etti.

Antalyaspor deplasmanında tarihi bir hezimet yaşayan Trabzonspor ise kulüp tarihinin en farklı yenilgisine engel olamadı. Bu sezon taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Trabzonspor, ligde 17. kez sahadan yenik ayrıldı. En son 20 Kasım 1993'te Beşiktaş'a 7-1 yenilen Bordo-Mavililer, kulüp tarihinin en farklı yenilgisine uğradı.

MAÇTAN DAKİKALAR
18. dakikada Antalyaspor karşılaşmada öne geçti. Serdar Özkan'ın pasında ceza sahası ön çizgisi üzerinde topla buluşan Ömer Şişmanoğlu'nun şutunda, meşin yuvarlak kaleci Esteban'ın solundan ağlarla buluştu:1-0

21. dakikada Antalyaspor farkı ikiye çıkardı. Kazanılan faul atışını hızlı kullanan Antalyaspor'da topu ceza sahasının ön çizgisi üzerine kadar süren Charles'ın şutunda, meşin yuvarlak kaleci Esteban'ın sağından filelere gitti: 2-0

26. dakikada Mehmet Ekici'nin defans arkasına attığı topla ceza sahasına giren Yusuf Erdoğan'ın şutunda, kaleci Fornezzi'nin müdahalesiyle meşin yuvarlak kornere çıktı.

31. dakikada gelişen Trabzonspor atağında, sağ kanattan Savaş Çakır'ın ceza sahasına ortasında, arka direkteki Cardozo'nun şutunda meşin yuvarlak az farkla direğin yanından auta çıktı.

36. dakikada Antalyaspor farkı üçe çıkardı. Sağ kanattan ceza sahasına giren Mbilla'nın pasında topla buluşan Ömer Şişmanoğlu, pasını penaltı noktası üzerindeki Makoun'a verdi. Makoun'un şutunda, meşin yuvarlak kaleci Esteban'ın sağından ağlarla buluştu: 3-0

İkinci yarı deyim yerindeyse golle başladı ve 49'da Ömer Şişmanoğlu, Antalyaspor'u 4-0 öne geçirdi. Charles, cezasahası sağ içine topu gönderdi. Ömer Şişmanoğlu, kaleci Esteban'la karşı kaldı, vuruşunda top Trabzonspor file bekçisinin elinden kaçıp tekrar golcü oyuncunun önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda top 4. kez Trabzonspor ağlarıyla buluştu.

51'de Antalyaspor'un 5. golü geldi. Orta alandan atılan uzun pasa hareketlenen Ramon Motta ceza sahası içinde topu kontrol edip sol ayağı ile şutunu çekti. Esteban Alvarado'nun tokatlayarak uzaklaştırmaya çalıştığı top Serge Mbilla'nın önünde kaldı. Bu oyuncunun bekletmeden vuruşunda top bir kez daha ağlarla buluştu, Antalyaspor: 5 - Trabzonspor: 0.

62'de Mbilla bir kez daha sahneye çıktı. Serdar Özkan'ın ceza yayı üzerine bıraktığı topu önce düzelten ardından sert vuran Mbilla, bir kez daha Trabzonspor ağlarını havalandırdı: 6-0. 

74'te Yusuf Erdoğan cezasahası sol içinde kaleci Fornezzi'yle karşıya kaldı. Vuruşunda top Antalyaspor file bekçisinin üzerinden aşıp kaleye yöneldi. Son anda Diego yatarak müdahele ederek topu çıkararak mutlak golü önledi.

79'da bir kez daha sahneye çıkan Ömer Şişmanoğlu oldu. Ramon Motta'nın kendi yarı sahasından defansın arkasına attığı topa Ömer Şişmanoğlu hareketlendi. Ceza yayı üzerinde kaleci Esteban'ı da çalımlayarak topu boş kaleye bıraktı. Ömer Şişmanoğlu hat-trick yaparken, Antalyaspor'u da 7-0 öne geçti.

Trabzonspor'da 90+1'de Yusuf Erdoğan, 2. sarı karttan kırmızı karla oyun dışı kalırken karşılaşmad da 7-0 Antalyaspor'un üstünlüğüyle sona erdi.

Sayfa Yükleniyor...