Kadın boksörlerin vize heyecanı

Kadın Milli Boks Takımı, Dünya Şampiyonası'nda olimpiyat vizesi almak için mücadele edecek.

NTV Spor 15.05.2016 - 12:47
Kadın boksörlerin vize heyecanı

Kadın Milli Boks Takımı, Kazakistan'da organize edilecek Dünya Şampiyonası'nda olimpiyat vizesi almaya çalışacak.

Milli takım, başkent Astana'da 18-27 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek ve 2016 Rio Olimpiyatları'na vize verecek son organizasyon olan şampiyonada, 51, 60 ve 75 kilolarda ringe çıkacak.

Sıkletlerinde ilk 4'e giren sporcular, Rio'da mücadele etmeye hak kazanacak.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, tüm sıkletlerde iddialı olduklarını belirterek, "Sporda şans önemli bir faktördür. İyi bir kura çekersek, vize alacağımıza inanıyorum" dedi.

Dünya Boks Birliğinin (AIBA) takvimde değişikliğe gittiğini, bunun da kendilerine dezavantaj yarattığını dile getiren Gözgeç, "Kadınlarda en iyi sporcuların çok büyük bir bölümü Avrupa ülkelerinde yer alıyor. İşimizin zor olduğunun farkındayız. Sporcularımızın moralleri yerinde. Kendilerine inanıyorlar. Tüm sıkletlerde olmasa da en az birinden vize çıkartmak istiyoruz" diye konuştu.

Teknik kadro ve sporcuların tüm çalışmalarını, şampiyonada ilk 4 arasında yer almak üzerine yaptıklarının altını çizen Gözgeç, "51 kiloda Elif Nur Coşkun, 60 kiloda Esra Yıldız, 75 kiloda da Sema Çalışkan ile şampiyonada yer alacağız. Elif Nur Coşkun, sakatlığı nedeniyle Samsun'daki organizasyonda yer alamadı. Şimdi sakatlığı daha iyi durumda. Esra Yıldız ise gençlerde dünya ikincisi. Sema Çalışkan da çok güvendiğimiz bir sporcu. Hepsinden de umutluyuz. Buradan olimpiyatlara katılma hakkı elde edemezsek bile çok fazla üzülmeyeceğiz. Bizim asıl hedefimiz 2020 Olimpiyatları" dedi.

Sayfa Yükleniyor...