Roma'da zafer Serena'nın!

Roma Açık Tenis Turnuvası'nda tek kadınlar finalinde, vatandaşı Madison Keys'i 2-0 yenen ABD'li dünya 1 numarası Serena Williams şampiyon oldu.

NTV Spor 15.05.2016 - 17:35
Roma'da zafer Serena'nın!
Foro Italico Spor Kompleksi'ndeki toprak kortlarda oynanan ve kadınlarda 2 milyon 399 bin Euro ödüllü turnuvanın sekizinci ve son gününde ABD'li tenisçiler Serena Williams ile Madison Keys, finalde karşılaştı.     
        
Merkez kortta 1 saat 24 süren maçın ilk seti büyük çekişmeye sahne oldu. Williams, servisini kırdırdığı ilk oyunun ardından 6. oyunda rakibinin servisini kırdı ve sette dengeyi  kurdu: 3-3. Bu oyundan sonra her iki tenisçi de kendi servis oyununa tutundu ve setin galibini belirlemek üzere tie-break'e gidildi. Tie-break'te rakibine 7-5'lik üstünlük kuran Serena Williams, seti 7-6 alarak 1-0 öne geçti.     
        
Final maçının ikinci setine genç rakibinin servisini kırarak hızlı giriş yapan Williams, arka arkaya aldığı oyunlarla sette bir ara durumu 3-0'a getirdi. Madison Keys, 4. oyunda Serena Williams'ın servisini kırarak maça tutunma belirtisi gösterse de Williams tecrübesiyle sette kontrolü bırakmadı ve ikinci seti 6-3, maçı da 2-0 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.     
        
Bu sonuçla Serena Williams, Roma'da 2002, 2013 ve 2014'ün ardından bu yıl da şampiyon olarak, İtalya'nın başkentinde oynadığı 4. finalden de zaferle ayrıldı. 34 yaşındaki ABD'li tenisçi, bugünkü zaferiyle kariyerinde WTA turnuvalarında 70. şampiyonluğunu kazandı. Williams, Roma'daki şampiyonluğuyla 432 bin Euro para ödülü ve WTA sıralamasına etki edecek 900 puanın da sahibi oldu.

Sayfa Yükleniyor...