"Alın teri, nereden nerelere geldik"

Spor Toto Süper Lig'de Osmanlıspor'u 3-1 yenerek sezonun tamamlanmasına 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş'ta büyük sevinç yaşanırken, kulüp başkanı Fikret Orman mutluluğunu dile getirdi.

NTV Spor 15.05.2016 - 22:28
"Alın teri, nereden nerelere geldik"

Osmanlıspor müsabakasının ardından siyah-beyazlı yöneticiler ve futbolcular, yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Kulüp başkanı Fikret Orman, elde edilen başarıdan dolayı teknik direktör Şenol Güneş'i sarılarak kutlarken, "Çok mutluyum. En çok da Beşiktaşlıları mutlu ettiğim için. Ne diyeceğimi bilemiyorum. İnşallah nice böyle başarılar bize nasip olsun. Taraftarımız bunu hak ediyor." diye konuştu.

Sezon içinde ümidini hiç yitirip yitirmediği yönündeki soru üzerine Orman, "Ben Beşiktaşlıyım. Beşiktaşlı hiç ümidini keser mi? Ben hiçbir zaman umudumu kaybetmedim." dedi.

Fikret Orman'ın açıklamalarına eşlik eden teknik direktör Şenol Güneş ise siyah-beyazlı yönetimin Türk futbolu adına çok güzel bir tablo çizdiğini vurgulayarak, "Bugün de üzerine son imzayı attılar" ifadesini kullandı.

Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda da bulunan Fikret Orman, "Anamızın ak sütü gibi hak ederek, şerefimizle, hakkımızla şampiyon olduk." dedi.

Futbolcuların ve teknik heyetin dünyada bir ilki gerçekleştirerek şampiyonluğa ulaştıklarına dikkati çeken Fikret Orman, "Statsız, kendi evimiz olmadan, neredeyse son 3 maçımız hariç, tüm maçlarımızı deplasmanda oynadık. Başta teknik direktörümüz olmak üzere, bütün teknik heyeti ve oyuncularımızı kutluyorum. Taraftarlarımıza armağan olsun. Çok zor günlerden geldik. Nereden, ne günlerden geldik. Hamdolsun Allah bize bu günleri gösterdi. Biz bu işe tribünlerden geldik, alnımızın teriyle, her basamağı adım adım çıkarak geldik. Tek amacımız Beşiktaşlıları mutlu etmekti. Mutlu ettiğimiz için de mutluyum. Allah inşallah mutlulukların devamını nasip etsin." diye konuştu.

Çok zorluklardan geldiklerini ve elde ettikleri başarıyla çıtanın yukarı çıktığını vurgulayan başkan Orman, şunları kaydetti:

"Samimi, dürüst olmak lazım. Biz şımarmayacağız. Bizim bir kulüp yönetme sistemimiz ve politikamız var. Bu sistemde devam edeceğiz. 7 yetimin hakkını transfer yapacağız diye saçmayacağız. Bizim siyasetimiz bu. Şampiyonlar Ligi, zor bir lig. Zor bir lig ama Beşiktaş büyük bir camia. Allah yolumuzu açık etsin."

Şampiyonluğun haklı gururunu yaşadıklarını belirten Orman, "Mali genel kurulda çok üzüldüm. Sanki ben Beşiktaş'ın değil de bir başka takımın mali genel kuruluna gitmiş gibi hissettim. Konuşanlar oraya bir maksatla gelmişlerdi. Beşiktaş'ın gündemi onlar değil. Beşiktaşlılar onların ne olduğunu ve niyetlerini de biliyor. Onun bedelini ödeteceğim, hiç kimse merak etmesin." ifadelerini kullandı.

Takımın en golcü oyuncusu Mario Gomez'in takımda kalıp kalmayacağı sorusunu yanıtlayan Orman, "Biz Mario'yu çok seviyoruz. Beşiktaş taraftarı da Mario'yu çok seviyor. Mario Gomez burada muhteşem bir sezon çıkardı ama bu takımın bir parçası olduğu için çıkardı. Bu başarısında bütün oyuncuların payı var. Bu takım oyunu. Mario'nun da Beşiktaş ile dokusu çok uyuştu. İnşallah biz devam etmek istiyoruz. O da isterse olur. Olmaması için bir sebep yok. Birkaç hafta içerisinde belli olur." diye görüş bildirdi.

Şampiyonlukla ilgili duygularını anlatan Fikret Orman, "Yorgunum, 8 aydır filan 1 gün, bir pazar bile tatil yapmadan geliyorum. Bu görmüş olduğunuz şeyler, bunlar doğaçlama olmadı. Metin (Albayrak) de burada, anası ağladı. Biz o kadar çok çalışıyoruz ki, kemiklerimiz ağrıyor artık yorgunluktan. Şu şampiyonluk baloları biraz müsaade ederse biraz dinlenmek istiyorum. Bütün camia şampiyonluk balolarını bütün şehirlerde yapmak istiyor." açıklamasında bulundu.

Şampiyonluk programının nasıl olacağı konusunda bilgiler veren Orman, şöyle konuştu:

"Bu maça çıkarken galip geleceğimize inanıyorduk ama şampiyon olmamışız. Olmadan da kupayı buraya getirmenin manası yok. Çok farklı noktalara çekerler. Bizde bir işi yapmasını değil, yıkmasını çok iyi biliyorlar. Torku Konyaspor maçına artık günü birlik gideceğiz. Federasyondan da rica edeceğiz, saatini erkene alalım. Aynı gün gideriz ve geri döneriz. Arkadaşlarımız teknolojik olarak müthiş bir şov hazırladı."

Fikret Orman, basın mensuplarının şampiyonluğu tek kelimeyle anlatmasını istemeleri üzerine, "Alın teri, nereden nerelere geldik. Herkes bunu görüyor. Çok şükür." ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...