İşleri "Süper Lig"e çıkmak

PTT 1. Lig'den Spor Toto Süper Lig'e yükselen Kardemir Karabükspor'un teknik direktörü ve 7 futbolcusu, daha önce defalarca bu tecrübeyi yaşadı.

NTV Spor 16.05.2016 - 12:33
İşleri "Süper Lig"e çıkmak

Geçen sezon düştüğü PTT 1. Lig'den Spor Toto Süper Lig'e yükselen Kardemir Karabükspor'un elde ettiği başarıya, daha önce defalarca bu tecrübeyi yaşayan teknik direktörü ve 7 futbolcusu önemli katkı sağladı.

PTT 1. Lig'de normal sezonu 62 puanla 2. sırada tamamlayan Karabük temsilcisi, 4. kez Süper Lig'e yükselme başarısı gösterdi.

2000-2001 sezonunda Malatyaspor'u, 2009-2010 sezonunda da Kardemir Karabükspor'u Süper Lig'e taşıyan teknik direktör Yücel İldiz, Karabük temsilcisinde 2015-2016 sezonunda kariyerinde üçüncü kez bu tecrübeyi yaşadı.

En tecrübelisi Murat Akın
Sezon başında Kardemir Karabükspor'la 2 yıllık sözleşme imzalayan 30 yaşındaki Murat Akın, kariyerinde daha önce Kasımpaşa, Orduspor, Torku Konyaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor (Medipol Başakşehir) ve Kayserispor ile Süper Lig'e yükselmişti.

Takımın başarısında önemli katkısı olan kaptan Muhammet Reis, daha önce Balıkesirspor ve Osmanlıspor ile Süper Lig'e çıkmıştı.

İsmail Dinler ve İlhan Depe Balıkesirspor, Osman Çelik Antalyaspor, Simon Zenke Samsunspor ve kaleci Ercüment Kafkasyalı Osmanlıspor'la Süper Lig'i görmüştü. Bu tecrübeli oyuncular, Kardemir Karabükspor'la ikinci defa bir alt ligden Süper Lig'e adım atmış oldu.

Karabük temsilcisi, Süper Lig'de 9. sezonunu geçirecek.

"Asansör takım" olmak istemiyoruz"
Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, 2009-2010 sezonunun ardından ikinci kez Süper Lig sevinci yaşadı.

Daha önce üst üste 5 sezon Süper Lig'de yer aldıklarını hatırlatan Tankut, "asansör takım" olmak istemediklerini ve bu defa kalıcı olmaya çalışacaklarını vurguladı.

Sayfa Yükleniyor...