Türkiye'ye 4 takım müjdesi!..

Euroleague Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jordi Bertomeu, THY Euroleague'de gelecek sezon mücadele edecek takım sayısının düşeceğini ancak yine 4 Türk takımının ligde yer alabileceğini söyledi.

NTV Spor 16.05.2016 - 14:39
Türkiye'ye 4 takım müjdesi!..

Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirilen Dörtlü Final organizasyonu sırasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Bertomeu, Türk basketbolunun son yıllarda önemli mesafeler aldığını belirterek, "THY Euroleague'deki takım sayısı gelecek sezon 24'ten 16'ya düşecek ama Türkiye'den yine 4 ekip organizasyonda yer almaya devam edecek." dedi.

Jordi Bertomeu, gelecek sezon THY Euroleague'nde Dörtlü Final organizasyonun Türkiye'de olup olmayacağı yönündeki soru üzerine, bu konuda henüz karar verilmediğini vurgulayarak; İspanya, Sırbistan, Litvanya, Çek Cumhuriyeti ve Rusya gibi ülkelerin Türkiye'nin rakibi olduğunu dile getirdi.

Dörtlü Final'e ev sahipliği yapmak isteyen ülkelerin kapasitelerine bakacaklarını kaydeden Bertomeu, "Ulaşım imkanlarına, salon ve otel imkanlarına göre karara varılacak. İstanbul'da bir Dörtlü Final organizasyonu yapmak isteriz ama henüz karar verilmedi. Değerlendirmeler devam ediyor." diye konuştu.

Bertomeu, global Türk şirketlerinin Avrupa basketboluna verdiği desteğe de teşekkür etti.

Türk basketbolunun büyümesiyle küreselliğe dayalı Türk şirketlerinin de Euroleague'ne ilgisini artırdığını anlatan Jordi Bertomeu, organizasyonun bu sezonki bütçesinin 32 milyon avro seviyesinde olduğunu ifade etti.

Bütçenin ekonomik krizlere rağmen her yıl biraz daha büyüdüğüne dikkati çeken Bertomeu, şunları kaydetti:

"Bütçemizin yüzde 40'ı sponsorluklardan geliyor. Bu paranın yüzde 75'ini kulüplere dağıtıyoruz. Futboldaki Şampiyonlar Ligi'ne benzer bir yapımız var. Parayı, federasyonlara vermiyoruz çünkü değeri federasyonlar değil, kulüpler üretiyor. Şampiyon olan takım ekstradan 1 milyon avro prim alır. Ayrıca farklı şampiyonlar farklı rakamlar alırlar. Şampiyon takımın, ülkesine kattığı değer de önemli. Bütçeye sağlanan katkı bir şekilde, o ülkeye geri dönüyor."

Sayfa Yükleniyor...