UEFA kupası sahibini buluyor!

UEFA Avrupa Ligi sahibini buluyor. Liverpool ve Sevilla, Kupa 2'nin sahibi olmak için İsviçre'nin Basel kentinde 21.45'te kozlarını paylaşacak.

NTV Spor 17.05.2016 - 12:51
UEFA kupası sahibini buluyor!

UEFA Avrupa Ligi'nde final karşılaşması Liverpool ile Sevilla arasında oynanacak.

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki iki numaralı organizasyonunda, İngiliz ekibi Liverpool ile İspanyol ekip Sevilla kozlarını paylaşacak. İsviçre'nin Basel şehrindeki Saint Jakob­Park'ta oynanacak mücadele 21.45'te başlayacak.

Müsabakada hakem Jonas Eriksson düdük çalacak. Eriksson'un yardımcılıklarını ise Mathias Klasenius ile Daniel Warnmark üstlenecek. Sevilla 2006, 2007, 2014 ve 2015 kupayı kaldıran takım oldu.

Sevilla bu yılki finali de alırsa üst üste 3'üncü kez UEFA Avrupa Ligi'i şampiyonu olacak. Öte yandan İngiltere'nin en köklü kulüplerinden olan Liverpool'da teknik adam Jürgen Klopp, takımını alt sıralardan alıp Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki iki numaralı organizasyona taşıyarak büyük başarı gösterdi.

UEFA Avrupa Ligi'nde kupanın sahibi olacak takım, şampiyonluk geliri olarak 6,5 milyon Euro elde edecek. Final mücadelesini kaybedecek ekip ise 3,5 milyon Euro kazanacak.

Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klop ile Sevilla Teknik Direktörü Unai Emery'nin muhtemel onbiri şu şekilde:

Liverpool: Simon Mignolet, Nathaniel Clyne, Kolo Touré, Dejan Lovren, James Milner, Philippe Coutinho, Roberto Firmino, Daniel Sturridge, Alberto Moreno, Adam Lallana, Emre Can.

Sevilla: David Soria, Coke, Carriço, Kolodziejczak, Escudero, N'Zonzi, Krychowiak, Konoplyanka, Banega, Krohn­Dehli, Gameiro.

Sayfa Yükleniyor...