"Benim için bir hayal gibi"

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) tek kadınlarda Türkiye'yi temsil eden İpek Soylu, Ukraynalı rakibi Kateryna Kozlova'yı 2-0 yendi.

NTV Spor 20.05.2016 - 15:44
"Benim için bir hayal gibi"

Bu galibiyetiyle İpek, Çağla Büyükakçay'ın ardından grand slam'lerde ana tabloya kalan ikinci Türk tenisçi olma başarısını gösterdi.

Mücadelenin ardından açıklama yapan 20 yaşındaki milli tenisçi, ilk kez katıldığı Fransa Açık'ta üç ön eleme maçını da başarıyla geçerek ana tabloya kalmasının kendisi için çok iyi bir sürpriz olduğunu ifade etti.

Turnuvaya gelirken en fazla iki maç oynamayı hedeflediğini söyleyen İpek Soylu, "Benim için bir hayal gibi çünkü buraya gelirken kendimi çok formda hissetmiyordum. Ancak burada bugün de dün de çok zor rakiplere karşı inanılmaz bir tenis oynadım." dedi.

Ana tablo öncesi son aşamada üzerinde daha büyük bir baskıyla maça çıktığını kaydeden Soylu, "Normalde korta çıktığımda çok rahat ve özgür hissediyorum, fakat ana tabloya bu kadar yaklaşmışken elimden gelen en iyi şekilde oynamaya çalıştım." ifadelerini kullandı.

Son sette 5-2 öne geçmesine karşın setin uzatmaya kalmasının kendisini zorladığına da değinen genç tenisçi, "Ana tabloya çıkmak, benim için yeni bir duygu ve bunun için de maç boyu konsantrasyonumu bozmadan durmak çok zordu ama sonunda başardım." değerlendirmesinde bulundu.

 

Sayfa Yükleniyor...