İşte transferdeki yol haritası!

Fenerbahçe'nin UEFA ile yaptığı yapılandırma anlaşması sonrasında gözler iç ve dış transfere çevrildi. Peki sarı lacivertliler bundan sonra transferde nasıl bir yol izleyecek?

NTV Spor 20.05.2016 - 21:19
İşte transferdeki yol haritası!

UEFA Mali Kontrol Komitesi ile 4 yıllık bir yapılandırma anlaşması imzalayan Fenerbahçe'de gözler transfere çevrildi. İç ve dış transferde yeni sezon kadro planlamasına başlayan sarı lacivertli yönetim dikkatli adım atmak zorunda.

Kadrosundaki mevcut oyunculardan 12'sinin sözleşmeleri sona erecek Fenerbahçe öncelikle iç transferi çözmeye gayret edecek. Futbolculara "indirim yap ve kal" önerisinde bulunan sarı lacivertliler gelir-gider dengesini korumaya çalışacak. Bu isimlerden Michal Kadlec'in Sparta Prag'a gitmesi kesinleşirken, Bruno Alves'in durumu kupa finalinden sonra netleşecek.

İlk etapta kiralık oyuncular Fabiano, Abdoulaye Ba ve Lazar Markovic için yeni bir transfer operasyonu yapmayı düşünmeyen yönetim, bu oyuncuların yerlerini doldurabilmek için teknik ekibin raporuna göre hareket edecek. Bonservis ödeyerek yeni gider kalemi açmak yerine mevcut kadroyu korumak isteyen yönetim, takımın ilk 11 oyuncularından Gökhan Gönül ve Mehmet Topal'ı ise takımda tutmak istiyor.

Sezon bazında net transfer gelirlerin giderlerden az olmaması şartına "Evet" diyen Fenerbahçe yönetimi bazı oyunculara gelen yüksek değerli teklifleri ise değerlendirmeye alacak. Sözleşmesinde "Avrupa'ya giderse 8,5 milyon Euro'ya serbest kalabilir" maddesi bulunan Nani için Çin'den gelen teklifler görüşülecek. Devre arasında şampiyonluk hedefini düşünerek Nani'ye gelen 20 milyonluk teklifleri reddeden sarı lacivertliler, Portekizli'nin gitmesi halinde 8,5 milyon Euro'dan fazla gelir etmek istiyor. Sarı lacivertliler, Çin pazarının Robin van Persie'ye olan ilgisini de göz önünde bulunduracak.

Sarı lacivertli yönetim iç transfer ve gidecek oyunculardan gelecek gelire göre takıma yapılacak takviyelere yön verecek.

Sayfa Yükleniyor...