İki takım da iddialı

Almanya Kupası finalinde karşılaşacak olan Borussia Dortmund ile Bayern Münih'ten iddialı açıklamalar geldi

NTV Spor 20.05.2016 - 22:11
İki takım da iddialı

Almanya Kupası finalinde yarın Borussia Dortmund ile karşılaşacak Bayern Münih'in teknik direktörü Josep Guardiola, karşılaşmayı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Guardiola, karşılaşmanın oynanacağı Berlin Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında, oyuncularının karşılaşmayı kazanma konusunda istekli olduğunu belirterek, "Finali kazanmak için elimizden geleni yapacağız." dedi.

İspanyol teknik adam, yarın oynanacak finalde Almanya'nın en iyi iki takımının karşı karşıya geleceğine işaret ederek, "Çok iyi hazırlandık. Önemli olan final, ben değilim. Benim için son maç olup olmaması herhangi bir şey ifade etmiyor." ifadelerini kullandı.

Borussia Dortmund Teknik Direktörü Thomas Tuchel ise takımının gelişme sağladığını belirterek, oyuncularının bu sezon tamamen futbola odaklandığını ve istikrarı yakaladıklarını ifade etti.

Sezon sonunda Bayern Münih'ten ayrılarak İngiltere'nin Manchester City takımını çalıştırmaya başlayacak Guardiola'nın dünyanın en iyi teknik direktörü olduğunu savunan Tuchel, İspanyol teknik adamın takımlar üzerinde büyük etkisinin bulunduğunu ve Almanya'dan ayrılmasının büyük bir kayıp olduğunu kaydetti.

Kupa finalinde duyguların önemli olduğunu ifade eden Tuchel, "Bayern Münih'i yenecek kaliteye sahibiz." şeklinde konuştu.

FİNALDE 4. KEZ KARŞILAŞACAKLAR
Bayern Münih ile Borussia Dortmund, Almanya Kupası finalinde 2008, 2012 ve 2014'ten sonra dördüncü kez karşılaşacak.

Kupada son 10 finalin 8'inden galip ayrılan Bavyera ekibi, 1999'da Werder Bremen'e penaltılarla, 2012'de ise Borussia Dortmund'a 5-2 yenilmişti.

Üst üste üçüncü kez finale kalma başarısı gösteren Borussia Dortmund ise en son 2012'de mutlu sona ulaşmıştı.

Bavyera ekibi, 21. finalini oynayacağı Almanya Kupası'nı 17kez müzesine götürdü. Dortmund ise 8. defa finale çıkacağı kupayı şimdiye kadar 3 kez kazandı.

Borussia Dortmund ile Bayern Münih arasındaki final maçı, yarın TSİ 21.00'de Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

Sayfa Yükleniyor...