"Çağla bizim göz bebeğimiz"

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Fransa Açık'ta ana tabloda mücadele etmeye hak kazanan Türk tenisçiler Çağla Büyükakçay, İpek Soylu ve Marsel İlhan'ın tarihi bir başarı elde ettiğini söyledi.

NTV Spor 21.05.2016 - 19:55
"Çağla bizim göz bebeğimiz"

Durmuş, İpek ve Çağla'nın ilk kez katılacağı grand slam'de 3 oyuncuyla mücadele edeceklerini ve bu sonuçlarla birçok ülkeyi geride bıraktıklarını belirterek, "Tenis tarihinde bir ilki başardık. Birçok ülkeyi geride bıraktık. ABD elemelere 8 sporcuyla katılırken 2 kişi ana tabloya yükseldi. Biz 3 sporcumuzla Fransa Açık'ta ana tabloda mücadele edeceğiz. Tenisçilerimizle gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de tenisin bilinen ve oynanan bir spor haline geldiğini belirten Cengiz Durmuş, "Bu başarıların hiçbiri tesadüf değil. Hepsi projelerin eseri. Başta Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığı, Spor Toto Teşkilatının desteklerini alarak bugünlere geldik. Yaşanan başarılar tesadüf değil, ciddi bir eğitimin ve sistemin eseri. Sporcularımız kortta puana odaklanırken biz de onların doğru yapılanmalarını sağlamak zorundaydık." diye konuştu.

Türkiye'nin büyük bir potansiyeli olduğundan bahseden Durmuş, "Genç ve yetenekli bir nüfusumuz var. Teniste efsane olacak isimlerin çıkacağına inanıyorum. Kolay değil ama çok çalışacağız. Bizim çocuklarımız dünyanın 1 numarası olabilir." dedi.

"ÇAĞLA BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZ"
Milli tenisçimiz Çağla Büyükakçay'ın bu yıl ciddi bir yükseliş gösterdiğini belirten Cengiz Durmuş, genç sporcunun her gün üstüne bir şeyler katarak gelişim gösterdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Çağla bizim için rol model olabilecek önemli bir sporcu. Kişiliğiyle, spor disiplini ve başarısıyla tüm sporcularımıza örnek olacak bir isim. Abla konumunda liderlik yapabilecek bir oyuncu, bizim de göz bebeğimiz. Bu yıl ciddi bir performans ve iyi bir yükseliş ortaya koydu. Hem oyun seviyesini hem de olimpiyat şansını yükseltiyor. Bu yıl ciddi başarılar elde etti. Umarım olimpiyatlara da gidecek."

Öte yandan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, İstanbul Öğretmen Tenis Cup'ın final maçlarına katılarak şampiyon olan sporculara ödüllerini verdi.

Ödül töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız, bakanlık tarafından öğretmenler arasında düzenlenen tenis turnuvasının tüm ülkeye yayılması için çalışacaklarını kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...