Fenerbahçe'i RvP taşıdı!

Sezonu 60 golle tamamlayan Fenerbahçe'de, takımın en golcü ismi Robin van Persie oldu. İkinci yarıda daha fazla gol atan Hollandalı isim, sarı-lacivertlilerin son 5 sezondaki en golcü oyuncusu oldu.

NTV Spor 22.05.2016 - 14:01
Fenerbahçe'i RvP taşıdı!

Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonunu 2. sırada tamamlayan ve 60 gol atan Fenerbahçe'de, takımın en golcü ismi Hollandalı futbolcu Robin van Persie oldu.

İngiltere'de başarılı sezonlar geçiren ancak daha sonra düşüş yaşayan Van Persie, sezon başında Fenerbahçe'ye transfer olarak yeni bir sayfa açtı. Sarı-lacivertlilerin en önemli transferi olarak gösterilen Hollandalı oyuncu, sezon boyunca inişli çıkışlı performans sergiledi.

Süper Lig'in ilk yarısında teknik direktör Vitor Pereira'nın zaman zaman yedek bıraktığı Van Persie, ikinci yarıda ise ilk 11'de daha sık görev aldı. Sezon boyunca ligde 31 maçta forma giyen ve bin 834 dakika süre alan Hollandalı futbolcu, rakip fileleri 16 kez havalandırdı.

Van Persie, gol kralı Mario Gomez (26), Samuel Eto'o (20), Hugo Rodallega (19) ve Edin Visca'nın (17) ardından ligin en golcü 5. oyuncusu oldu.

İKİNCİ YARIDA DAHA ÇOK ATTI
Sezonun ilk bölümünde sadece 6 gol atabilen tecrübeli oyuncu, ikinci yarıda 10 kez rakip fileleri havalandırdı.

Sarı-lacivertli formayla attığı gollere rağmen eleştirilmekten kurtulamayan Van Persie, takımının son 5 sezondaki en golcü oyuncusu oldu.

Geçen sezonun gol kralı Fernandao 13 golde kaldı
Bursaspor'da geçen sezon attığı 22 golle zirvede yer alan Fernandao, sarı-lacivertli formayla ise 13 kez gol sevinci yaşadı.

Fenerbahçe 60 gol atarken, bunların büyük bölümü Van Persie-Fernandao ikilisinden geldi.

Van Persie gibi İngiltere'de önemli deneyimler yaşayan ve sezon başında kadroya dahil edilen Luis Nani ise takımına 8 gol kazandırdı.

Van Persie, Fernandao ve Nani'nin ardından takımın en golcü ismi 5 golle Volkan Şen oldu. Alper Potuk ise rakip fileleri 4 kez havalandırdı.

Sayfa Yükleniyor...