En çok kızaran Trabzonspor oldu!

Spor Toto Süper Lig'in 2015-16 sezonunda görev alan hakemler bin 412 sarı ve 91 kırmızı kart gösterirken ligin hırçın takımı Trabzonspor oldu.

NTV Spor 22.05.2016 - 14:11
En çok kızaran Trabzonspor oldu!

En fazla sarı ve kırmızı kartı gören takım Trabzonspor oldu. Bordo-mavililer 97 sarı ve 12 kırmızı kartla sezonu bitirdi.

Trabzonspor'un ardından Bursaspor 89, Galatasaray 86 ve Kayserispor da 83 sarı kart görerek sezonu tamamladı. Sivasspor 9 kırmızı kartla Trabzonspor'un ardından en fazla kırmızı kart gören ekip oldu. Mersin İdmanyurdu, Kayserispor, Gaziantepspor ve Bursaspor da 8'er kırmızı kart gördü.

ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ'TA TEK KIRMIZI KART
Sezonu şampiyon tamamlayan Beşiktaş ikinci yarıda bir kez kırmızı kartla tanıştı.

Siyah-beyazlıların Portekizli futbolcusu Querasma, 28. haftadaki Bursaspor maçında kırmızı kart görerek takımını yalnız bıraktı. Golcü oyuncu ilk yarıda da takımda kırmızı kart gören tek oyuncu olmuştu.

Galatasaray'da ise Semih Kaya ve Donk kırmızı kart görerek oyun dışında kalan isimler oldu. Ligin ilk yarısında da Lionel Carole, Selçuk İnan ve Umut Bulut oyun dışında kalan isimler olmuştu.

Trabzonspor'un ikinci yarıda 7 ayrı oyuncusu kırmızı kartla tanıştı. Bordo mavililerde Aykut Demir (2), Özer Hurmacı, Salih Dursun, Cavanda, Ramazan Övünç, Aytaç Kara ve Yusuf Erdoğan kırmızı kart gördü.

Fenerbahçe'de ise sezon boyunca bir futbolcu kırmızı kart gördü. Hasan Ali Kaldırım 14. haftadaki Gaziantepspor maçında takımını yalnız bıraktı.

EN CENTİLMENİ GENÇLERBİRLİĞİ
Ligin en centilmen takımı ise Gençlerbirliği oldu. Başkent ekibinde futbolcular, sezon boyunca kırmızı kart görmedi. Torku Konyaspor ve Fenerbahçe ise rakiplerini birer kırmızı kartla izledi.

 

Sayfa Yükleniyor...