Olağan şüpheli Chicherova

2008 Olimpiyat Oyunları sırasında sporculardan alınan doping testleri yeniden inceleniyor. Son iddiaya göre 14 Rus atletin Pekin'deki testleri pozitif çıktı.

NTV Spor 24.05.2016 - 14:45
Olağan şüpheli Chicherova
Londra 2012'de altın madalyaya ulaşan Rus yüksek atlamacı Anna Chicherova'yı bronz madalya aldığı Pekin 2008'deki doping testi sebebiyle zor günler bekliyor.
 
Rus haber ajansı TASS'ın haberine göre, Chicherova antrenörü Yevgeny Zagorulko'yu aradı ve Pekin'de verdiği doping testinin yeniden inceleme sonucunda pozitif çıktığını söyledi. TASS'a konuşan Zagorulko, "Şu an olayın gelişme sürecindeyiz ve henüz resmiyete kavuşan bir durum yok" diyerek, Chicherova'ya böyle bir bildirim yapıldığını doğruladı.
 
WADA, Temmuz ayında Pekin 2008'deki 454 doping örneğini Avustralya'daki bir laboratuvarda inceletmiş ve geçtiğimiz hafta söz konusu testlerde pozitif sonuçların olduğu, Rio 2016'daki yarışması muhtemel 31 ismin de listede yer aldığı açıklanmıştı.
 
IOC'nin açıklamasında sonra raporda belirtilen 31 atletten 14'ünün Rus olduğu iddia edilmiş ancak isim verilmemişti. TASS'ın son haberinden sonra olağan şüpheli durumuna gelen Anna Chicherova, 2009 Berlin'de gümüş ve 2011 Daegu'da altın madalya alarak Dünya Şampiyonası'nda da podyuma çıktı.
 
Chicherova'nın üçüncü olarak bronz madalya aldığı Pekin 2008 kadınlar yüksek atlama yarışında Tia Hellebaut altın, Blanka Vlasic gümüş madalya kazanmıştı. Chicherova'nın unvanının geri alınması durumunda bronz madalya bir diğer Rus atlet Yelena Slesarenko'ya gidecek.

Sayfa Yükleniyor...