Ligde durdu kupada kükredi!

Ziraat Türkiye Kupası finalinde yarın Fenerbahçe ile Antalya'da karşılaşacak Galatasaray, namağlup finale çıktı.

NTV Spor 25.05.2016 - 11:02
Ligde durdu kupada kükredi!

Spor Toto Süper Lig'de kötü bir sezonu geride bırakan Galatasaray, Türkiye Kupası'nda ligdekinin aksine iyi bir performans sergiledi.

Organizasyona grup aşamasından dahil olan sarı-kırmızılılar, yaptığı 6 grup, 1 son 16 turu, 2 çeyrek final ve 2 yarı final karşılaşmasında mağlup olmadı. Çıktığı 11 karşılaşmada 8 galibiyet elde eden Galatasaray, 3 karşılaşmadan da beraberlikle ayrıldı.

Galatasaray, Süper Lig takımı Akhisar Belediyespor, PTT 1. Lig ekibi Karşıyaka ve Spor Toto 3. Lig takımı Kastamonuspor 1966 ile mücadele ettiği E Grubu'nu 5 galibiyet ve 1 beraberlikle lider tamamlayarak adını son 16 turuna yazdırdı. Tek maç üzerinden oynanan bu turda Gaziantepspor'u konuk eden sarı-kırmızılılar, rakibini 3-1'lik skorla kupa dışına itti ve çeyrek finale çıktı.

Çeyrek finalde Akhisar Belediyespor ile eşleşen Galatasaray, deplasmanda 2-1 kazandığı maçın rövanşında sahasında rakibiyle 1-1 berabere kalarak yarı finalist oldu. Sarı-kırmızılılar, yarı finalde Çaykur Rizespor ile karşılaştı. İlk müsabakayı deplasmanda 3-1 kazanan Galatasaray, sahasındaki rövanşta rakibiyle golsüz berabere kalınca finale yükseldi.

KUPANIN GOLCÜ TAKIMI
Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda, ligde olduğu gibi golcü bir performans sergiledi.

Yaptığı 11 kupa maçının 10'unda ağları sarsan Galatasaraylı futbolcular, toplamda 24 gol buldu. 10 karşılaşmada da kalesini gole kapatamayan sarı-kırmızılı ekip, her maç 1 gol yedi.

Galatasaray'ın gol atamadığı ve kalesini gole kapattığı tek maç, yarı final rövanşında 0-0 sona eren Çaykur Rizespor karşılaşması oldu.

KUPADA TAKIMIN EN GOLCÜSÜ SİNAN
Galatasaray'ın genç oyuncusu Sinan Gümüş, Ziraat Türkiye Kupası'nda takımının en golcü oyuncusu olarak ön plana çıktı.

Sarı-kırmızılı ekipte kupada kaydedilen 24 golün 23'üne 13 farklı oyuncu imza attı. Bir golde de rakip takım oyuncusu kendi ağlarını havalandırdı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray adına 6 gol kaydeden Sinan Gümüş'ü 3 golle Umut Bulut, ikişer golle Bilal Kısa, Emre Çolak ve Aurelien Chedjou takip etti. Takımda Wesley Sneijder, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Lukas Podolski, Burak Yılmaz, Jem Paul Karacan, Olcan Adın ve Ryan Donk da birer kez gol sevinci yaşadı. 

KUPA MAÇLARI
Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası'nda finale kadar yaptığı maçlar ve aldığı skorlar şöyle:

E Grubu:

Galatasaray-Akhisar Belediyespor: 2-1
Kastamonuspor 1966-Galatasaray: 1-2
Galatasaray-Karşıyaka: 3-1
Karşıyaka-Galatasaray: 1-3
Akhisar Belediyespor-Galatasaray: 1-1
Galatasaray-Kastamonuspor 1966: 4-1

- Son 16 Turu:

Galatasaray-Gaziantepspor: 3-1

- Çeyrek final:
Akhisar Belediyespor-Galatasaray: 1-2
Galatasaray-Akhisar Belediyespor: 1-1

- Yarı final:
Çaykur Rizespor-Galatasaray: 1-3
Galatasaray-Çaykur Rizespor: 0-0

Sayfa Yükleniyor...