Lucescu'ya özel veda!

Ukrayna 1. Futbol Ligi ekiplerinden Shakhtar Donetsk, Rus ekibi Zenit ile anlaşan eski teknik direktörü Mircea Lucescu'ya veda töreni düzenledi.

NTV Spor 25.05.2016 - 11:15
Lucescu'ya özel veda!

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, Shakhtar Donetsk Başkanı Rinat Akhmetov, 2004'ten bu yana devam ettiği görevine sezon sonunda son vererek Zenit ile anlaşan Rumen teknik adam Lucescu ve eşi Neli için Kiev'deki makamında veda töreni düzenledi.

Başarıları nedeniyle Lucescu'ya teşekkür eden ve Shakhtar Donetsk'in başında çıktığı maç sayısına atfen 573 numaralı kulüp formasını hediye eden Akhmetov, eşi Neli'ye ise çiçek verdi.

Törenin ardından konuşma yapan Başkan Akhmetov, ülkedeki siyasi karışık nedeniyle son iki sezondur maçlarını deplasmanda oynamak zorunda kaldıklarını hatırlatarak, "Belki bu durumu bazıları görmedi, ya da görmezden geldi. Ama çok zor bir süreçten geçiyoruz. Bu duruma da alıştık." dedi.

Lucescu'nun bu zorlu süreçte bile takımına kupalar kazandırarak Avrupa'da başarılı bir şekilde temsil ettiğini vurgulayan Akhmetov, "Beyefendi çok hırslı birisi. Bildiğim tek şey var, hangi takıma giderse gitsin, her maçı kazanmak için elinden geleni yapacak. Kalbinin her zaman Shakhtar'la atacağını biliyorum." ifadelerini kullandı.

Shakhtar Donetsk ile ilk ve son sezonunda Ukrayna Kupası'nı kazanan Lucescu ise Akhmetov'a teşekkür ederek, "Benim için her zaman başkandan fazlası oldu çünkü çok yakın bir arkadaşım haline geldi. Yaşanan gelişmeleri ve neler yapılması gerektiğini onunla her gün konuştuk. Başkan, her zaman takımının yanındaydı." değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye'de Galatasaray ve Beşiktaş ile şampiyonluk yaşadıktan sonra Shakhtar Donetsk'in teknik direktörlüğünü üstlenen Lucescu, burada görev yaptığı 12 senede 8 lig, 6 Ukrayna Kupası, 7 Ukrayna Süper Kupası ve bir UEFA Kupası olmak üzere 22 kupa zaferi yaşamıştı.

Sayfa Yükleniyor...