2 Haziran'da sanık koltuğunda!

Arjantinli futbolcu Lionel Messi'nin, vergi kaçırma suçlamasıyla hakkında açılan davadan dolayı 2 Haziran'da mahkemede ifade vermesi bekleniyor.

NTV Spor 27.05.2016 - 13:31
2 Haziran'da sanık koltuğunda!

2007-2009 yıllarında reklam gelirlerini İspanyol maliyesinden saklayarak 4,1 milyon avroluk vergi kaçırmakla suçlanan Messi ile babası ve menajeri olan Jorge Horacio hakkındaki dava, 31 Mayıs Salı günü Katalonya Adalet Yüksek Mahkemesinde başlayacak.

Savcılık tarafından hakkındaki suçlamalar kaldırılan ancak İspanyol hükümeti adına hukuki davalara bakan Devlet Avukatlığı Kurumu tarafından 3 ayrı mali konudan suçlanan ve 22 ay hapsi talep edilen Messi'nin, 2 Haziran'da hakim karşısına çıkması öngörülüyor. Mahkeme kaynakları, hakkındaki hapis cezası talebinin 2 yıldan az olması sebebiyle Messi'nin sadece bir kez mahkemeye ifade vermesinin yeterli olacağını belirtti.

Vergi kaçırdığıyla ilgili iddiaları kabul eden Messi ve babası, cezalar dahil maliyeye 5 milyon avro yatırmıştı. Gelecek hafta başlayacak davada savcılık, Arjantinli futbolcunun babası hakkında 18 ay hapis cezası talep ederken, Devlet Avukatlığı Kurumu ise hem Messi hem de Jorge Horacio için 22'şer ay hapis cezası istiyor.

Sayfa Yükleniyor...