Tokyo üzerinde şüpheli gözler!

İstanbul'un da aday olduğu 2020 Olimpiyat Oyunları ev sahipliği hakkını kazanan Tokyo'da, adaylık sürecinde yaşanan yolsuzluk iddialarına dair şüpheler gündemdeki yerini koruyor.

NTV Spor 27.05.2016 - 13:58
Tokyo üzerinde şüpheli gözler!

2020 hazırlıklarını yerinde incelemek için Tokyo'ya gelen IOC heyetinde yer alan başkan yardımcısı John Coates, yolsuzluk iddialarıyla ilgili Japon halkının duyduğu endişeyi paylaştıklarını belirtti.

Aynı zamanda IOC Koordinasyon Komisyonu'na başında bulunan Coates, "doping ve yolsuzluğa karşı sıfır tolerans" politikası benimsediklerini hatırlatarak "IOC Başkanı Thomas Bach'ın bu konuda kararlılığını net bir şekilde ortaya koyduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Fransa'da yürütülen bir soruşturma kapsamında, Tokyo'nun adaylık sürecinde bazı şirketlere yapılan büyük meblağlı ödemeler incelenmişti. Konuya ilişkin açıklama yapan Japonya Olimpiyat Komitesi, Black Tidings adlı şirkete toplam 2 milyon dolarlık ödeme yaptıklarını kabul etmiş, ancak bunun yasal danışmanlık ücreti karşılığında ödendiğini belirtmişti.

Atletizm dünyasındaki büyük yolsuzluk soruşturmasının ana aktörlerinden olan Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) eski başkanı Lamine Diack ve oğlu Papa Massata Diack'ın söz konusu şirketle bağlantılarının ortaya çıkması, Tokyo'nun adaylığını bir kat daha tartışmalı hale getirmişti. Bunun üzerine Japonya Olimpiyat Komitesi, iddiaların araştırılması için üç kişilik soruşturma komisyonunun kurulmasına karar vermişti.

Şu an için ayrı bir soruşturma açmayacağını belirten IOC, hem Fransa'daki savcılık hem de Japonya'daki komisyonla irtibat halinde olacaklarını ve gelişmeleri yakından takip edeceklerini açıkladı.

Sayfa Yükleniyor...