"Pisliğim varsa savcının önüne koyun"

Trabzonspor'un eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu: Benim bir pisliğim var ise bunu açıklayın ve gidin savcının önüne koyun

NTV Spor 28.05.2016 - 20:14
"Pisliğim varsa savcının önüne koyun"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, kulübün sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirterek, "Bütçe disiplini için her birimiz kulübümüze olağanüstü destek vermediğimiz sürece buradan asla ve asla çıkamayacağız." dedi.

Kadir Özcan Tesisleri Nizamettin Algan Konferans Salonu'nda yapılan Divan Başkanlık Kurulu toplantısına, kulüp başkanı Muharrem Usta, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen, yönetim kurulu üyeleri ile eski kulüp başkanlarından Özkan Sümer, İbrahim Hacıosmanoğlu, Salih Erdem ve üyeler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Ali Sürmen, yönetime yönelik denetleme, tavsiye ve eleştirilerde sadece Trabzonspor'un menfaatlerinin ön planda tutulması gerektiğini belirterek, "Yönetiminde denetleme, tavsiye ve eleştiri söyleyenin, tarafına ve kimliğine göre değil, tümünü elekten geçirmesi gerekir. Yaşanmış gerçeklerin ve 7 şampiyonluğun analizi yapılmadan üretilecek ve sunulacak başarı şablonları, çökmeye mahkumdur. Antalyaspor ve Kasımpaşa karşısında alınan ağır yenilgiler, 1461 Trabzon'un küme düşmesi, bizi gençlerimizden ve Trabzonspor'un dokusuna uygun futbolculardan uzaklaştırmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Sürmen, camiada herkesin gönlünden Trabzonspor'un şampiyon olmasının geçtiğini anlatarak, şunları söyledi:

"Başkan Usta'nın seçimi kazanmasındaki en önemli sloganlardan biri olan 50. yılda şampiyonluk sözü, hepimizi heyecanlandırmaktadır. Ancak yönetimin seçimdeki şampiyonluk sözü nedeniyle, UEFA'nın finansal fair-play kuralları nedeniyle Trabzonspor hakkında verdiği kararın başarı sayıldığı ortamda, yönetim kurulunun kulübün gücünü aşan harcamalar yapmamasını öneriyoruz. Kulübün gücünü aşan harcamalar sonucu şampiyonluğun da gelmemesi halinde, dönüşü olmayan bir yola girmekten korkarız."

Sürmen'in konuşması sonrası Trabzonspor Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören, kulübün dernek ve bağlı şirketlerinin 30 Nisan 2016 tarihi itibariyle net borcunun 499 milyon 259 bin 59 lira olduğunu açıkladı.

BÜLBÜLOĞLU, UEFA SÜRECİNİ ANLATTI
Kulüp başkan yardımcısı Önder Bülbüloğlu, UEFA ile finansal fair play kriterleri konusundaki görüşmeler konusunda üyelere bilgi verdi.

Bülbüloğlu, göreve geldiklerinde UEFA mali kriterlerine uyulmadığı için kulübe soruşturma açıldığını vetüm gelirlere el koyulduğunu belirterek, "Yönetimde UEFA ile görüşmeler konusunda görevlendirilmemin ardından hemen randevu talep ederek bu süreci başlattık. Nisan ayında da ceza genel kurulunda başkanımız iyi bir sunum yaptı. Aynı süreci yaşayan Galatasaray 1 1 men cezası alırken, biz Avrupa kupalarında herhangi bir men cezası almadık." diye konuştu.

UEFA ile yaptıkları anlaşmalar gereği gelirlerinin yüzde 60'ını harcayabileceklerini vurgulayan Bülbüloğlu, "55-60 milyon liralık futbolcu bütçesi kalıyor. Sıkı bir mali programa bağlı kalmamız da bu yapıdan kurtulmamız anlamına gelir. Futbolcu bütçesini arttırıp daha yüksek hedeflere ulaşmak istiyorsak gelirlerimizi de arttırmalıyız." şeklinde konuştu.

Bülbüloğlu, 2017-2018 sezonunda Avrupa kupalarına katılmaları halinde 22 futbolcuya lisans verileceğini ve bunlardan sadece 1'inin bonservis bedelli olabileceğini sözlerine ekledi.

"HESAP SORMAYAN NAMUSSUZDUR!"
Eski Trabzonsor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da bordo-mavili kulübe 2,5 yıl hizmet ettikten sonra başkanlık görevini kongrede devrettiğini belirterek, "Ben, seçilen yönetimleri rahat bırakalım, eleştiri yapacaksak yüzüne karşı yapalım. Başarılı olmaları adına kendilerine yardımcı olalım dedim. O günden beri hiç konuşmadım. Mali genel kurula kadar da konuşmayacaktım. Sağ olsun Ali Sürmen başkanımız nezaket göstererek hem mektup gönderdi hem de telefonla aradı." yorumunda bulundu.

Kendisini sevenlerin de sevmeyenlerin de olduğunu anlatan Hacıosmanoğlu, "Sevenlerimin kafasında soru işaretleri olmaya başladı. Diyorlar ki 'Hacıosmanoğlu bu kadar ağır eleştirilere cevap vermeden durmaz. Kirli ilişkileri var. Muharrem Usta ile anlaştı o yüzden cevap vermiyor'. Beni sevenler tarafından da bu bana iletildi. Ben genel kurulda da söyledim. Burada açık ve net söylüyorum. Kim Trabzonspor'un bir lirasını yedi ve yedirdiyse namussuz, şerefsiz, haysiyetsiz, onursuzdur. Trabzonspor'un bir lirasını yiyenden hesap sormayan da namussuz, haysiyetsiz, şerefsiz ve onursuzdur. Milletin kafasını karıştırmaya kimsenin hakkı yok." ifadelerini kullandı.

Hacıosmanoğlu, Trabzonspor'un borsaya açık bir şirket olduğunu vurgulayarak, "Gizli hesaplardan söz ediliyor. Senetler var diyorlar piyasaya, kim vermiş bu senetleri?  Trabzonspor'da kirli ilişkileri bilip de açıklamayan namerttir. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Var ise benim bir pisliğim, bunu açıklayın ve gidin savcının önüne koyun. Bunun hesabını vermek benim namus borcumdur. Biz bu kulübü böyle gördük böyle yönettik." açıklamasında bulundu.

USTA ELEŞTİRİLERİ YANITLADI
Kulüp başkanı Muharrem Usta ise sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini belirterek, "Bütçe disiplini için her birimiz kulübümüze olağanüstü destek vermediğimiz sürece buradan asla ve asla çıkamayacağız." dedi.

Göreve geldikten sonra yaklaşık 240 milyon lira olan gideri azaltmaya çalıştıklarını ifade eden Usta, "Bizim atlayacağımız dereler var, bunları geçmek zorundayız. Bu derelerden biri UEFA'ya vereceğimiz hesap var. Nereye gittiğimizi mali genel kurulda zannediyorum daha iyi görmüş olacağız. Çok üzüntülü olduğumu camia adına söylemek istiyorum. İçinde bulunduğumuz durum vahim durumdur ama ben burada karamsarlık dağıtan bir başkan olarak duramam. Mutlaka buradan çıkacağız." diye konuştu.

Bu süreçte herkesle görüşeceklerini kaydeden Usta, şöyle devam etti:

"Ekonomik durumumuzu düzeltmediğimiz sürece 'Abramovich gelsin kulübü düzeltsin' diye bir şey yok. Kulübün sorunu o değil. Verdiğiniz para yine borç yazıyor. Mbia'nın satışı dışında biz geldiğimizden beri kulübe bir kuruş para girmemiştir. Yönetim sıkıntıyı aşabilmek adına 45 milyon lira para koydu. Ayrıca 25 milyonluk bir kredi var. Bu şahsın kendine ait limitinden olan bir kredidir, Trabzonspor'a bir kuruş faizi de yoktur. Bunun dışında kulübe para girmemiştir. Şu dakika itibariyle geriye dönük 233 milyon paraya ihtiyacımız var. Biz şu anda sadece hayati fonksiyonları düzeltmeye çalışıyoruz."

Usta, UEFA ile finansal fair-play konusunda 3 yıllık iş planında anlaştıklarını hatırlatarak, "Her 6 ayda bir IMF masası nasıl denetliyor ise IMF'nin spordaki karşılığı UEFA, onlar da bizi denetleyecek. Mayıs sonunda 1 yıllık hesap vereceğiz. Ben geldiğimde 6 ay dolmuştu. 6 ayda zarar 95 milyon lira, ikinci altı ayda biz de 60 milyon yapsak, eder sana 155 milyon lira. Biz UEFA ile 65 milyon lira zarara anlaştık. Ben geldiğim dönemden önceki 95 milyon zarar üstüne 30 milyon kar edeceğim. Mayıs ayı sonunda 20 milyon Euro ile UEFA'dan çıkmam lazım. Yoksa UEFA'dan 2 yıllık Avrupa'dan men cezası geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Menajerlerin tavsiyesi ile oyuncu almayacaklarını da ifade eden Usta, sözlerini şöyle tamamladı:

"Gelecek sezon oy birliği ile oyuncu alacağız. Benim, transfer komitesindeki iki yöneticinin, teknik direktörün ve scout ekibinin onayı ile oy birliği ile oyuncu alacağız. Menajerden, oradan buradan hiçbir oyuncu almayacağız. Göndermek istediğimiz oyuncuların yıllık maaşı yaklaşık 70 milyon, elimizdekilerin 10 milyon avroluk bölümünü tutmak istiyoruz. Bunlar genelde genç jenerasyon oyuncular. 10 milyon avro ile de yaklaşık 7 oyuncu almanın peşindeyiz. Bu 7 mevki ile ilgili elimizde 35 oyuncu var. Hepsi defalarca izlendi, oy birliği ile alınacak. Bunlarla görüşmeler başladı. Şu ana kadar görüşme yaptıklarımızın yüzde 10'undan fazlası basına düşmedi."

Sayfa Yükleniyor...