Madrid sokakları kutlamada!

Atletico Madrid'i penaltı atışları sonunda yenerek tarihinde 11. kez UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan Real Madrid, dinlenmeden kutlamalara başladı.

NTV Spor 29.05.2016 - 10:54
Madrid sokakları kutlamada!

Finalin oynandığı Milano kentinden sabaha karşı özel uçakla Madrid'e gelen Real Madrid takımı, uçaktan iner inmez kutlamalar için Cibeles Meydanı'na gitti. Santiago Bernabeu Stadı'na getirilip burada üstü açık otobüse bindirilen futbolcular ve teknik heyet, daha sonra polis araçlarının eşliğinde Cibeles Meydanı'na getirildi. Real Madrid'in her kupa kazanmasında kutlama yaptığı yer olan Cibeles Meydanı'nda yaklaşık 8 saat takımlarının gelmesini bekleyen taraftar topluluğu, kupayı ve futbolcuları taşıyan otobüsü görünce büyük bir sevinç yaşadı.

Kulübün marşları ve şarkılarla yapılan kutlamalarda kupayla otobüsten inen futbolcular, meydanı çevreleyen özel güzergahta turlayıp kupayı taraftarlarına adadı. Takım adına Cibeles anıtına çıkan (Kibele olarak bilinen Bereket Tanrıçası) kaptan Sergio Ramos, kulübün bayrağını ve atkısını Cibeles heykelinin boynuna sardı. Kutlamalarda Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo, Marcelo, Pepe öne çıkan isimler oldu. Futbolcular, soğuk ve yağışlı havaya rağmen geceden beri kendilerini bekleyen Real Madridli taraftarları alkışladı. 15 dakika süren Cibeles Meydanı'ndaki kutlama sonrasında futbolcular ve teknik heyet tekrardan otobüse binerek Bernabeu'ye geri döndü. Evlerine dağılan futbolcuların, akşam saatlerinde devam edecek kutlamalar için tekrar bir araya gelecekleri duyuruldu.

KUTLAMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Real Madrid kulübünden yapılan açıklamada, futbolcular ve teknik heyetin yerel saat ile TSİ 21.30 kutlamalara devam edeceği bildirildi. Kupayla tekrardan üstü açık otobüsle şehir turu yapacak Real Madrid takımı, kupayı Madrid özerk yönetimi ve Madrid Belediyesi'ne götürecek. Kutlamaların son durağı ise Santiago Bernabeu Stadı olacak.

TARAFTARLARIN SOKAKTA BEKLETİLMESİNE ELEŞTİRİ
Real Madrid Kulübü'nün, Cibeles Meydanı'nda hemen kutlama yapmak için aldığı karar ülke basınında eleştirildi. İspanyol televizyonlarında yapılan programlarda, gerek taraftarların gerekse basın mensupları ve polisin sabaha kadar Cibeles Meydanı'na bekletilmesine anlam verilemedi. Atletico Madrid'in kupayı kazanması halinde kutlamaları pazar günü öğleden sonra yapma kararı aldığı hatırlatılarak Real Madrid'in 11 kezle bu kupayı en çok kazanan takım olmasına rağmen hemen Cibeles Meydanı'na gitmek istemesi tepki aldı.

 

Sayfa Yükleniyor...