"Hiçbir şeyle yetinmiyoruz"

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, Fenerbahçe'yi 65-63 yendikleri Spor Toto Basketbol Play Off yarı final 3. maçını değerlendirirken, "Karşımızda Euroleague'in en pahalı takım var. Ancak takımım hiçbir şeyle yetinmiyor ve geri adım atmıyor" dedi.

NTV Spor 29.05.2016 - 20:09
"Hiçbir şeyle yetinmiyoruz"

Fenerbahçe'nin çok gülü olduğunu kaydeden Ergin Ataman, "Karşımızda çok güçlü bir takım var. Fenerbahçe özellikle pota altında çok güçlü. Ama biz maçın ilk devresinde sürekli tempo yapmaya çalıştık. Göksenin'i Bobby Dixon'ın üzerine vererek maça baskılı savunmayla başladık. Fenerbahçe'nin dış adamlarını bugün çok iyi savunduğumuzu düşünüyorum. Bobby Dixon'a Fenerbahçe Arena'da oynadığı oyunu oynatmadık. Sinan, Bogdanovic'i çok iyi durdurdu. İkili sıkıştırmalarla dış adamların pozisyon bulmasına fırsat vermedik. Udoh ve Vessely, çok tecrübeliler. İkili sıkıştırmaları zaman zaman iyi değerlendirdiler. Vessely'nin dipten yaptığı katkılarda sıkıntı yaşadık. Devre arasında aynı savunmayı yapıp agresifliği daha mantıklı yapmamız gerektiğini söyledik. 2. yarıya daha iyi ve kontrollü başladık. O periyotlarda 8 sayı da öne geçtik."  dedi.

"İLK 5'TEKİ OYUNCULAR 35'ER DAKİKA OYNADI"
Takımın ilk 5'indeki oyuncuların son 5 günde 3. kez ortalama 35'er dakika oynadığını kaydeden Ergin Ataman, "Yoruluyoruz. Biz 7 kişiyle 8 kişiyle, temelde baktığınız zaman 5 tane oyuncu 5. gün 3. maçta 35 dakika ortalamayla oynuyorlar. Böyle olunca da hücumda hata yapmaya başlıyoruz. Fenerbahçe takımı da sonuçta Euroleague seviyesinde savunma yapabilen bir takım. Özellikle pota altını iyi kapatıyorlar. Pota altından kolay basket bulamıyoruz. Potaya rahat dalışlarda sayı çıkaramıyoruz. Oralarda içeri dalıp dışarıya pasları çok iyi verdik. Sonuçta da maçın büyük bölümünü önde götürdük. Çok güzel bir galibiyet aldık. Taraftarımız yine bize büyük destek verdiler. Abdi İpekçi'de Fenerbahçe'ye karşı yenilmezlik serimiz devam ediyor." ifadelerini kullandı. 

"KARŞIMIZDA AVRUPA'NIN EN PAHALI TAKIMI VAR"
Abdi İpekçi'de Salı günü oynayacakları serinin 4. maçını da değerlendiren Ergin Ataman, "Maç zor olacak. Play-off'un yarı finali. Tekrar söylüyorum, Karşımızda Avrupa'nın en pahalı takımı var. Onlar da bu maçı analiz edecekler, daha dikkatli oynayacaklar. Biz de aynı agresiflikle özellikle Abdi İpekçi'deki muhteşem performansı da bu maça yansıtmaya çalışacağız. Biz de yaptığımız hataları analiz edeceğiz. İlk 2 maçı analiz ettik. Bunların doğru çıktığını gördük. Bu maçı da analiz edeceğiz. Çok zor bir 40 dakika daha bizi bekliyor. Galatasaray, bu maçta müthiş bir karakter ortaya koydu. Bu sevindirici. Sezon boyunca bu kupalar, başarılar kolay gelmiyor. Galatasaray, bu karakterini böylesine güçlü bir takıma karşı tekrar ortaya koydu. Bu çok sevindirici. Avrupa şampiyonu olmasına rağmen bununla yetinmeyen 2-0 geride olmasına rağmen geri adım atmayan bir Galatasaray var. Aynı şekilde taraftarımız var. Salı günü de aynı coşkuyla maçı oynayarak seriyi 2-2'ye getirmeye çalışacağız." açıklamalarını yaptı.

Sayfa Yükleniyor...