Transferde sınır: 65 milyon Euro!

Geçtiğimiz sezonu ligde 6.'lık ile bitiren ancak Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürerek UEFA'nın verdiği 1 yıllık cezayı çekme hakkını kazanan Galatasaray, önümüzdeki sezonun kadrosunu kurmaya çalışıyor.

NTV Spor 31.05.2016 - 13:26
Transferde sınır: 65 milyon Euro!

Sarı-kırmızılı ekip, UEFA'nın 65 milyon Euro sınırına dikkat etmek zorunda. Galatasaray yönetimi, transfer sezonunda takım için yapılan harcamaları, oyuncu ücretleri dahil 65 milyon Euro'yu geçmeyecek şekilde dengede tutmaya çalışacak.

Başkan Dursun Özbek, yeni kurulan Sportif A.Ş'de teknik direktör tercihi ve futbol takımının 65 milyon Euro sınırını masaya yatıracak. Yöneticilerin teknik direktör konusunda görüşlerini alacak olan Galatasaray başkanı, 80 milyon Euro'yu bulan takım harcamalarını kısmanın formüllerini bulup çözüm yolu arayacak. Yaklaşık 15 milyon Euro tasarruf yapması gereken sarı kırmızılılarda, transfer döneminde bonservis bedeli yüksek oyunculardan kaçınılacak. Bonservisi elinde olan isimlere yönelmesi beklenen Galatasaray, takımda yüksek yıllık ücret alan isimlerden de indirime gitmelerini isteyecek.

Bir yandan yeni teknik direktör arayışlarını sürdüren Galatasaray yönetimi, yurt içinde ve yurt dışında oyuncu araştırmalarına da devam ediyor. Scout ekibinin araştırmaları sonucunda ağırlıklı olarak ön libero, forvet ve stoper bölgesi için temaslarını sürdüren sarı kırmızılılar, genç oyunculara yönelip takımın yaş ortalamasını düşürmeyi amaçlıyor. Yurt içinde de çalışmalarına devam eden Galatasaray, Antalyaspor'dan Emrah Başsan'ı imza aşamasına getirdi. Emrah'ı bonservis bedeli olmadan kadroya katmak isteyen yönetim, Haziran ayında genç futbolcuyla sözleşme imzalamaya hazırlanıyor.

Sayfa Yükleniyor...