"Ülkenin DNA'sında bu var"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, NTV Spor’dan Övünç Özdem’in sorularını yanıtladı. Terim, 90 +’larda gelen golleri değerlendirirken, “Oyuncularım maçlarda yüreklerini ortaya koyuyor. Ülkenin DNA’sında bu var. Oyuncuların da bunlardan ayrı olmamalı” dedi.

NTV Spor 31.05.2016 - 14:05
"Ülkenin DNA'sında bu var"

“Avrupa Şampiyonasına 12 gün kaldı, nasıl bir hissiyatınız ve ön görünüz var?” sorusuna Fatih terim, “12 gün mü kaldı? Euro 2016'ya gitme hakkı kazandığımızda daha aylar var diyorduk. 12 gün korkutuyor insanı. Hayat ne kadar çabuk geçiyor manasında söylüyorum. Açıkçası hazırlanıyoruz. Her türlü hazırlanıyoruz. Bütün arkadaşlarımızla, oyuncularımızla hazırlanıyoruz. Kısmetse kadromuzu açıklayacağız. Açıkçası, grubumuz belli, rakiplerimiz belli, güç dengeleri açık, herkesi iyi biliyoruz. Onlar bizi daha iyi biliyor. Bakalım ne olacak? “ yanıtını verdi.

“Türkiye'nin biz bitti demeden bitmez” şeklindeki sloganının hatırlatılması ve bunun nedeninin sorulması üzerine esprili bir yanıt veren Terim, “Türkiye'nin uluslararası kodu artı 90. Herhalde ondan dolayı öyledir. “ dedi.

Oyuncuların bundan sonraki maçları daha önce bitirmesini istediğini kaydeden Terim, “Ümit ederim oyuncularımız bundan sonra daha erken bitti derler. Buna razıyım. Buna futbol açıklaması olarak şöyle diyebiliriz; oyunu bırakmayan, hakemin düdüğüne kadar devam eden zaman zaman da kendisi bu gollere maruz kalan, bunu da yaşayan ama genellikle hiç bırakmayan, kendine o mücadeleyi bir karakteristik özellik olarak edinmiş bir Türkiye'den bahsediyoruz. Onun için 1 dakikada atmasıyla, 68. dakikada atması veya 61'le atması veyahut 91'le hiç farkı yok. Acaba şöyle bir şey düşünebilir miyiz? Berabere veya mağlup girdiğimiz son 15 dakikalarda yapabilecekleri tüm hamleyi içeride ve dışarıda sakınmadan çekinmeden uygulayabilen bir takım da diyebiliriz. A planı, B planı C planı belki de o an için olmayan planı da olan hale getiren bir Türkiye de diyebiliriz. Bizim galiba bazı fazlalarımız da var. Bunlardan bir tanesi de yüreğimiz. Oyuncularım yüreklerini koyarak o coşkuyla oynadıkları zaman hakikaten bitti demeden bitmiyor. Çünkü oyun planlarını tekniklerini fiziklerini taktik anlayışlarını sistemlerini sahanın içerisine yayarken bunu büyük bir enerji ve büyük bir coşkuyla ki ülkemizin DNA'sında bu var. Seyirciye de bize de bakın böyle, halkımıza da bakın böyle. Bizim de oyunumuz bunlardan veya bu DNA'dan ayrı olmamalı. Ben de bunların hepsinin yüksek bir tempoyla yüksek bir enerjiyle istek ve coşkuyla oynanmasından yanayım. O dakikalar belki onlara denk geliyordur.” ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...