5 yıl sonra gelen galibiyet!

Spor Toto Basketbol Ligi play-off yarı final dördüncü maçında Galatasaray Odeabank'ı deplasmanda 82-75 yenen Fenerbahçe, finalde Anadolu Efes'in rakibi oldu.

NTV Spor 31.05.2016 - 23:11
5 yıl sonra gelen galibiyet!

Serinin ilk iki maçını sahasında 93-79 ve 80-55'lik skorlarla kazanan sarı-lacivertliler, üçüncü maçtan 65-63 mağlup ayrılmıştı. Fenerbahçe, serinin dördüncü maçında rakibini deplasmanda 82-75 mağlup ederek Galatasaray Odeabank'ı 3-1 yenerek adını finale yazdırdı.

5 YIL SONRA GALATASARAY'I ABDİ İPEKÇİ'DE YENDİ
Fenerbahçe, rakibini 5 yıl aradan sonra deplasmanda yenmeyi başardı.

Galatasaray'ı en son 17 Haziran 2011'de Abdi İpekçi'de oynanan play-off finalinde mağlup eden sarı-lacivertliler, 5 yıl aradan sonra deplasmanda galibiyet sevinci yaşadı.

Bu maçtan sonra seyircisi önünde oynadığı 10 karşılaşmayı da kazanan Galatasaray Odeabank'ın rakibi karşısındaki galibiyet serisi de sona erdi.

SON 5 PLAY-OFF SERİSİNİ FENERBAHÇE KAZANDI
Fenerbahçe, Galatasaray karşısında oynadığı son 5 play-off eşleşmesinde de turu geçen taraf oldu.

Sarı-lacivertliler,  2006-2007 sezonunda çeyrek finalde 2-0 geçtiği rakibini 2010-2011 ve 2013-2014 sezonlarında da final serisinde yenerek şampiyonluğa ulaşmıştı. Fenerbahçe, geçen sezon da play-off çeyrek final serisinde karşılaştığı Galatasaray'ı 2-1 yenerek elemişti. Bu sezonda rakibini eleyen Fenerbahçe, Galatasaray karşısında son yıllardaki play-off üstünlüğünü sürdürdü.

OBRADOVIC'TEN ATAMAN'A KARŞI DEPLASMANDA İKİNCİ GALİBİYET
Fenerbahçe'nin Sırp başantrenörü Zeljko Obradovic, çalıştırdığı takımlarla Ergin Ataman'ın başında olduğu ekipler karşısında 13. deplasman maçında 2. galibiyeti aldı.

Sırp başantrenör, daha önce 30 Ekim 2005'te Panathinaikos'u çalıştırırken, Ergin Ataman'ın başında olduğu Ülker'i İstanbul'da yenmişti.

BAŞANTRENÖRLER ARASINDA KISA SÜRELİ GERGİNLİK
Karşılaşmasının son çeyreğinde Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman ile Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

Maçın son anlarında Fenerbahçeli Kostas Sloukas'ın hücum süresi bittikten sonra attığı basketin geçerli sayılması için Obradovic itirazda bulundu. Sürenin dolmadığını savunan Obradovic'e Ergin Ataman tepki gösterince ikili arasında kısa bir tartışma oldu.

Ataman ile Obradovic arasındaki diyalog maç sonunda da devam etti. Maçtan sonra ilk önce iki antrenör saha ortasına gelerek tokalaştı. Daha sonra yaşanan diyalog tartışmaya döndü. Yaklaşık 2 dakika süren tartışmadan sonra başantrenörler soyunma odasına gitti.

Maç bittikten yaklaşık 15 dakika sonra ise iki başantrenör salon ortasında tekrar bir araya geldi. Birbirlerine sarılan başantrenörler aralarındaki tartışmayı sonlandırdı.

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ataman da yaşanan diyaloğu yayıncı kuruluşa şu ifadelerle anlattı:

"Maçın sonunda tartışma yaşadık. Obradovic'in burada 3. maçtan sonra maruz kaldığı olayın fotoğrafı görünce, tükürük, ayran benim işim değil, şiddetle kınadım. Kendisine de özel telefonundan mesaj attım. Maçtan önce de bana mesaj için teşekkür etti. Kendisiyle 20 yıldır tanışıyoruz. Ben hırslı bir adamım. Bu şartlarda maçı kaybetmek hırslandırıyor insanı. 4 yıl boyunca Avrupa'nın en iyi antrenörüne ve takımına karşı burada mağlubiyet almayan bir hocayım. Son 30 saniye kala maç bitmiş, pozisyon belli, itiraz etti. Bende kendisine, 'maç bitti, neyin itirazını yapıyorsun, bu sefer beni yendin' dedim. Maç sonunda da kendisini kutladım ama '4 yıl sonra ancak bu atmosferde beni yenebilirsin' dedim. Yanlış anlaşılmasın. Başarılar diledim ve biz dostuz, kucaklaştık."

FİNAL PROGRAMI
Anadolu Efes ile Fenerbahçe arasında oynanacak final serisinin ilk 4 maçının programı belli oldu.

Sezonu ilk 2 sırada tamamlayan ekiplerin mücadelesine sahne olacak final serisinde toplam 4 galibiyete ulaşacak takım 2015-2016 sezonu şampiyonu olacak. Seride saha avantajı normal sezonu lider tamamladığı için Anadolu Efes'te bulunuyor.

Serinin ilk iki maçı Anadolu Efes'in ev sahipliğinde 3 Haziran Cuma günü ve 5 Haziran Pazar günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak. Serinin üçüncü ve dördüncü maçları ise 7 Haziran Salı ve 9 Haziran Perşembe günleri Ülker Sports Arena'da yapılacak.

 

Sayfa Yükleniyor...