Curry tamam da ya bench!

NBA'de final heyecanı başladı! Ne Curry ne LeBron, geceye damgasını 'bench' vurdu.

NTV Spor 03.06.2016 - 07:19
Curry tamam da ya bench!

Geçen yıl olduğu gibi bir kez daha Golden State Warriors ile Cleveland Cavaliers'ı karşı karşıya getiren final serisinin ilk maçını, Golden State 104-89 kazandı.

Golden State'in, sahası Oracle Arena'daki bu galibiyeti, takımın yıldızı ve normal sezonun MVP'si Stephen Curry'nin 11 sayıda kaldığı bir gecede alması oldukça dikkat çekiciydi.

15'te 4 saha içi isabetinin 3'ünü üç sayılık atışlarda bulan Curry'ye, Klay Thompson da 11 gibi düşük bir sayı katkısıyla eşlik etti ama bench'ten gelen destek geceye damgasını vurdu.

Cleveland potasına 20 sayı bırakarak play off'lardaki kariyer rekorunu kıran Shaun Livingston gecenin kahramanı oldu.

Livingston gibi bench'ten gelen isimlerden Andre Iguodala 12, Leandro Barbosa da 11 sayılık katkıyla, galibiyette önemli rol oynadılar.

Son 3 maçta 30 sayı bandının üstüne çıkmayı başaran Curry'nin etkisiz kaldığı gecede; ilk 5'teki 4 oyuncusu da çift haneli rakamlara çıkan (Kevin Love 17, LeBron James 23, Tristan Thompson 10 ve Kyrie Irving 26) Cleveland, yine de kazanamadı.

3. çeyrekte bir ara ibreyi kendisine döndüren ve maçın henüz başından sonra ilk kez öne geçmeyi başaran Cleveland için belirleyici olan son çeyrek performansıydı.

Bu çeyrek 30-21'lik skorla Golden State hanesine yazılırken, Cleveland, son 5 maçını kaybettiği rakibine bir kez daha boyun eğdi.

Geceyi 23 sayıyla tamamlayan LeBron James ile, 11 sayıda kalmasın rağmen takımı kazanan Stephen Curry'yi karşı karşıya getiren final serisinin ikinci maçı, pazar gününü pazartesiye bağlayan gece yine Oracle Arena'da  oynanacak.

Sayfa Yükleniyor...