Blanc gidiyor Emery geliyor!

Fransa şampiyonu Paris Saint Germain'in teknik direktör Laurent Blanc'la yolları ayıracağı ve Sevilla çalıştırıcısı Unai Emery'yi göreve getireceği öne sürüldü.

NTV Spor 08.06.2016 - 10:39
Blanc gidiyor Emery geliyor!

Fransa Ligi'ni domine eden ve üstüste 4 yılır şampiyon olan Paris Saint Germain, Şampiyonlar Ligi'nde bir türlü başarının gelmemesi üzerine harekete geçmeye hazırlanıyor. PSG'nin, 2013'ten bu yana takımı çalıştıran Lauren Blanc'la yolları ayırarak Sevilla teknik direktörü Unai Emery'yi göreve getireceği iddia edildi.

PSG'nin ilk hedefinin Atletico Madrid'e tarihinin en başarılı dönemlerini yaşatan Diego Simeone olduğu, Arjantinlinin ayrılmaya sıcak bakmaması üzerine gözlerin Sevilla'yla bu sezonu 7. bitirmesine karşın; Endülüs ekibini üst üste UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa taşıyan Emery'ye çevrildiği belirtildi.

PSG Başkanı Nasır El-Halife'nin Blanc'ı görevde tutmaktan yana olduğu; ancak kulübün sahibi Katar Spor Yatırımları şirketinin patronu Emir Al-Thani'nin, Katar'daki rakiplerden Abu Dabi United'nın çoğunluk hisselerinin sahibi olduğu Manchester City'ye Nisan ayında elenilmesinin ardından Blanc'la yolların ayrılmasını istediği kaydedildi.

Cumartesi günü Youri Djorkaeff'nin yardım maçı için New York'ta olan Blanc'ın, konuyla ilgili soruları yanıtlamaması, fotoğraf çekimine izin vermemesi de iddiaları güçlendirdi.

Euro 2016 öncesi bu anlaşmayı bitirmeye çalışan PSG yönetiminin de, Emery'nin menajeri Jorge Mendes ve avukatı Josu Reta ile görüşmeleri sürdürdüğü, bir kaç güne anlaşmanın sonlandırılabileceği ifade edildi. PSG'nin henüz transferde hiçbir adım atmaması ve sözleşmesi biten oyuncularla yeni anlaşmaların yapılmaması da iddiaları güçlendirdi.

Sayfa Yükleniyor...