Nerede hata yaptı?

Uluslararası Tenis Federasyonu’nun 2 yıl men cezası verdiği Maria Sharapova, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS’a gidiyor. Avukatları, Sharapova’nın cezasının düşürüleceği konusunda umutlu.

NTV Spor 09.06.2016 - 15:19
Nerede hata yaptı?

"Maria Sharapova, kendi kötü kaderinin tek yazarıdır." Uluslararası Tenis Federasyonu, Maria Sharapova'ya 2 yıl men cezası vermesiyle ilgili gerekçeli kararına işte bu cümleyle son noktayı koydu.

1 Ocak'tan itibaren yasaklı maddeler listesine giren meldonyumu kullanmaya devam ettiği için ceza alan Sharapova'yla ilgili çarpıcı gerçekler, 33 sayfalık gerekçeli kararla ortaya çıktı. Buna göre, Sharapova gerçekten de meldonyumun yasaklı ilaçlar listesine girdiğini bilmiyordu. Bunun nedeniyse Rus tenisçinin meldonyum kullandığını babası, menajeri Max Eisenbud ve Rusya Olimpik Takım doktorundan başka kimsenin bilmemesiydi.

Gerekçeli kararda; "Maria Sharapova, meldonyum içeren bir ilaç kullandığını anti-doping yetkililerine, antrenörlerine, yardımcılarına, destek ekibine ve doktorlarına söyleseydi bu kadar büyük hata yapmazdı" denildi.

Uluslararası Tenis Federasyonu'na göre Sharapova'nın meldonyum aldığını antrenörü dahil herkesten gizlemesi ilacı performans arttırmak için kullandığını da şüpheye yer bırakmayacak şekilde ortaya koydu. 2 yıl men cezasına çarptırılan Sharapova, şimdi Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi Cas'a gidiyor.

Rus tenisçinin avukatları, cezanın azaltılacağı konusunda umutlu. Bakalım cezasında indirime gidilmezse tüm sponsorlarıyla birlikte yıllık 30 milyon Dolar'lık gelirini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Sharapova, CAS'tan istediği sonucu alabilecek mi?

 

Sayfa Yükleniyor...