""Rakip kapanırsa işimize gelir"

İspanya Teknik Direktörü Vicente del Bosque, Türkiye maçından sonra, "Henüz bir şey kazanmış değiliz" derken, "Hırvatistan maçına odaklanmak zorundayız." ifadelerini kullandı. Aragones ayrıca, "Biz rakip sahada oynamayı seven bir takımız, rakip kapanırsa bu işimize gelir" dedi.

NTV Spor 18.06.2016 - 00:49
""Rakip kapanırsa işimize gelir"

"İspanya, 2008'de Avrupa Şampiyonası'nı kazandığınızda Luis Aragones'in takımıyla 2012'de şampiyon oldu. Bu takım kesinlikle sizin takımınız. Bu benim takımım dı ve başarımdı diyebilmek önemli mi?" sorusunu yanıtlayan Del Bosque, "Bunun açıkçası çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Bunu başarırsak bu ekip başarısı. 2008'de de İspanya'nın müthiş oyuncuları vardı. Büyük bir geleceğin temelleri atıldı. Bunu 2012'de devam ettirdik. Şahsım önemli değil." dedi.

"2010 ve 2012'deki performanslarınızı kıyasladığınızda bu takımın başaracaklarıyla ilgli iyimser misiniz?" sorusuna ise Del Bosque, "Böyle bir kıyas yapmak her zaman zordur. Bu tarz kıyaslamalar bize bir şey kazandırmaz. İspanya 2008'den bu yana en önemli oyuncularından bir kaç tanesini kaybetti. Emekli oldular. Geçmişte bu kadar yaşayamayız. İlk hedefimiz gruptan çıkmaktı. Ancak önümüzde çok daha uzun bir yol var." yanıtını verdi.

Del Bosque maçla ilgili olarak da, "Bir takım bize karşı defansif oynuyorsa işimize gelir. Biz oyunu rakip yarı sahada oynamayı seven bir takımız. Kapanıyorlarsa bu işimize gelir. Bu maçta da erken gol bulmak bizim işimizi kolaylaştırdı." açıklamalarını yaptı.

Sayfa Yükleniyor...