Çağla'ya Fransız rakip!

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'da ana tabloda mücadele edecek milli sporcu Çağla Büyükakçay, ilk turda Fransız Caroline Garcia ile eşleşti.

NTV Spor 24.06.2016 - 14:25
Çağla'ya Fransız rakip!

Kariyerinde ilk kez Wimbledon'da ana tabloya kalan 26 yaşındaki Çağla Büyükakçay, turnuvada daha önce üç kez boy gösteren Garcia ile tur mücadelesi verecek. Grand slam turnuvalarında 17 kez ana tabloya kalan Fransız tenisçi, dünya klasmanında 32. sırada yer alırken, Çağla Büyükakçay ise 77. sırada bulunuyor.

Tek erkeklerde son iki yılın şampiyonu, 1 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic'in ilk turdaki rakibi Britanyalı James Ward oldu. Kariyerinde tek Wimbledon şampiyonluğu bulunan ev sahibi Andy Murray, vatandaşı Liam Broady, üç numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer ise Arjantinli Guido Pella ile ikinci tura yükselmek için korta çıkacak.

Tek kadınlarda geçen yıl final oynayan 2 numaralı seribaşı Garbine Muguruza, İtalyan Camila Giorgi, üç numaralı seribaşı Polonyalı Agniezska Radwanska da Ukraynalı Kateryna Kozlova ile eşleşti. İspanyol tenisçi Muguruza, geçen ay Fransa Açık'ta Serena Williams'ı yenerek kariyerinin ilk grand slam şampiyonluğunu kazanmıştı.

Turnuvada 6 kez kupa sevinci yaşayan son şampiyon, 1 numaralı seribaşı ABD'li Serena Williams'ın rakibi ise eleme maçlarından sonra belli olacak.

Sayfa Yükleniyor...