İspanya'da bir devrin sonu!

İspanyol basını, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı kazanarak futbolda yazmaya başladıkları tarihin, İtalya karşısında alınan yenilgiyle sona erdiğini düşünüyor.

NTV Spor 28.06.2016 - 12:16
İspanya'da bir devrin sonu!

İspanya'nın 2 Avrupa şampiyonluğu (2008, 2012) ve bir FIFA Dünya Kupası (2010) kazandığı altın çağının, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde penaltılarda İtalya'yı eleyerek başladığı ve 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) yine İtalya'yla ancak bu kez 2-0 yenilerek son bulduğu belirtiliyor.

Haberlerinde "bir devrin sonu" ifadesini kullandığı göze çarpan İspanyol basını, EURO 2016'ya son 16 turunda İtalya'ya yenilerek veda eden İspanya Teknik Direktörü Vicente del Bosque'nin görevini bırakacağı ve yeni bir döneme girileceğini savundu.

Marca gazetesi, "Durduğu sürece güzeldi ama artık en iyi değiliz" ifadesini manşetine çıkartarak,"İspanya, ilk yarıda bizi sahadan süpüren büyük bir İtalya'nın karşısında düşüyor. Milli Takım ikinci yarı toparlandı ama son vuruşu yapamadı. Adeta ilk yarı intihar eden İspanya, ikinci yarı Buffon duvarına çarptı. Son şampiyon, son 16 turunda evine döndü." diye yazdı. İspanya Milli Takımı'nın "artık tarih" olduğunu kaydeden Marca, Del Bosque ile kazanılan şampiyonlukların her zaman en iyi şekilde hatırlanacağını ancak yeni bir döneme girildiğini belirtti.

As, "Bir devrin sonu" başlığıyla verdiği haberde, "İtalya, 2008-2012 döneminin büyük takımının son kalıntılarını gömdü" yorumunu yaptı. 2018 FIFA Dünya Kupası elemelerinde İspanya ve İtalya'nın G grubunda olduklarını hatırlatan gazete, "İntikam tarihi 6 Ekim 2017. Yer, Torino'daki Juventus Stadı." diye yazdı.

El Mundo Deportivo, İspanya'nın İtalya karşısında "zayıf" kaldığını manşetine çıkararak, "Milli Takım, 8 yıl sonra unvanını kaybedip kendisinden çok üstün oynayan İtalya'ya mağlup oldu. 2014 Dünya Kupası'ndaki fiyasko ve Avrupa Şampiyonası'na erken veda, del Bosque'nin başarılarla dolu milli takım dönemini kapattı. Güle güle şampiyonlar." değerlendirmesinde bulundu.

El Mundo "Şampiyon öldü. Milli takımın altın çağı, İtalya karşısında alınan mağlubiyetle bitti", El Pais de "Bir devrin sonu. Brezilya'daki Dünya Kupası'nda ilk turda elenmenin verdiği hayal kırıklığının üzerine Avrupa Şampiyonası'nda son 16 turunda elenmek eklendi. İtalya mağlubiyeti, futboluyla herkesi ikna eden, dünyaya egemen olan bir milli takımın sonunun geldiğini gösterdi." yorumlarını yaptı.

2008'in temmuz ayından bu yana İspanya Milli Takımı'nı çalıştıran 65 yaşındaki Vicente del Bosque'nin, görevi bırakacağına kesin gözüyle bakılıyor. Şimdiye kadar İspanya Milli Takımı ile 66 resmi maça çıkan del Bosque, takımına 53 galibiyet kazandırırken, ayrıca 5 beraberlik ve 8 mağlubiyet aldı. Ayrıca Avrupa Şampiyonası'nda yedeklerde oturup oynama şansı bulamayan 35 yaşındaki kaleci Iker Casillas'ın da milli takımı bırakacağı iddia edildi.

Sayfa Yükleniyor...