Barça'da Pascual dönemi bitti!

İspanya Birinci Basketbol Ligi (Liga Endesa) takımlarından Barcelona Lassa, 2008 yılından bu yana başantrenörlük yapan Xavi Pascual'ın sözleşmesini feshetti.

NTV Spor 28.06.2016 - 16:23
Barça'da Pascual dönemi bitti!

43 yaşındaki İspanyol basketbol antrenörü, geçmişte büyük başarılarına imza attığı kulübüne bir basın toplantısı ile veda etti. Pascual, "9 yıldır buradayım ve galibiyette de yenilgide de örnek bir takım oldu. Benim burada devam etmek için bütün gücüm vardı. İnsanların söylediği beni ilgilendirmiyor. Güçlü ve kendine çok güvenen biriyim. Eğer kulüp bana güvenseydi bu projede devam etmeyi kabul ederdim. Ama onların kararını da anlayışla karşılıyorum" dedi.

Barcelona'ya veda ettiği basın toplantısı sırasında gözyaşlarını tutamayan Pascual, "Hayatımın en önemli bir dönemini geride bıraktım. Barcelona'ya geri dönermiyim bilmiyorum. Bunun cevabını kimse bilemez." ifadelerini kullandı.

İsmi diğer bir İspanyol takımı Laboral Kutxa ile anılan Pascual gazetecilerin tüm ısrarlarına rağmen geleceğiyle ilgili konuşmaktan kaçınsa da "Gelecek sezon kendimi, Palau'nun (Barcelona'nın maçlarını oynadığı salon) rakip takım kulübesinde oturur görüyorum. Fakat ilk olarak kendime gelmem ve daha sonra geleceğimi planlamam gerekiyor. Çok şeyler kazanan genç bir antrenörüm. Eminim ki görüşeceğiz." diye konuştu.

Barcelona Lassa'ya bu sezon hiçbir kupa kazandıramayan Pascual, buna rağmen geçmişte 4 lig (2009, 2011, 2012, 2014), 4 İspanya Süper Kupası (2009, 2010, 2011, 2015), 2 İspanya Kral Kupası (2010, 2011, 2013) ve bir Avrupa Ligi (2010) şampiyonluğu kazandırdı. Pascual, 2010'daki Avrupa Ligi'ni kazanarak "kupayı kazanan en genç başantrenör" olarak tarihe geçti.

İspanyol basını, Barcelona Lassa'da Pascual'dan boşalan başantrenörlük koltuğuna en yakın ismin, Zalgiris Kaunas'ı çalıştıran Litvanyalı Sarunas Jasikevicuis olduğunu öne sürdü.

Sayfa Yükleniyor...