"Hodgson'ın izinden git ve bırak" | VİDEO

Alman futbol efsanesi Lothar Matthaeus, Wayne Rooney'ye milli takımı bırakma çağrısı yaptı. Matthaus'e göre Rooney'nin varlığı diğer oyuncuları olumsuz etkiliyor.

NTV Spor 29.06.2016 - 13:42
"Hodgson'ın izinden git ve bırak" | VİDEO

İzlanda'ya yenilerek EURO 2016'ya 2. turda veda eden İngiltere'de, takım kaptanı Wayne Rooney'ye bir eleştiri de Alman futbol efsanesi Lothar Matthaeus'tan geldi.

The Sun Gazetesi'nde yayımlanan yazısında Matthaeus, Rooney'nin milli takımdaki varlığının diğer oyuncuları da etkilediğini ileri sürdü.

Mart ayında İngiltere'nin Almanya'yı 3-2 yendiği maçı örnek gösteren Matthaeus, bu maçta Rooney'nin forma giymediğini hatırlatarak, "O gün İngiliz oyuncular ayrı bir özgüven ve heyecanla mücadele etmişlerdi. Ancak İzlanda maçında böyle bir anlayış yoktu." ifadelerini kullandı.

İngiltere'nin yenilenmeye ihtiyacı olduğunu savunan Matthaus, "Rooney de teknik direktörü Roy Hodgson'ın izinden giderek milli takıma veda etmeli. Maç sırasında işler kötü giderse, saha içinde bir lidere ihtiyaç duyulur. İzlanda maçı da bu anlardan biriydi, ancak Rooney takımına liderlik edemedi." ifadelerini kullandı.

Lothar Matthaus 150 maçla Almanya Milli Takımı'nın formasını en fazla giyen futbolcu konumunda.

 

Sayfa Yükleniyor...