Ve Rodriguez gitti!

Galatasaraylı futbolcu Jose Rodriguez, Mainz'a transfer oldu

NTV Spor 29.06.2016 - 15:26
Ve Rodriguez gitti!

Galatasaray, geçtiğimiz sezon transfer ettiği Jose Rodriguez'i Almanya'nın Mainz kulübüne gönderdi. Sarı kırmızılı kulüp, bedelsiz olarak transfer ettiği İspanyol oyuncu için 2 milyon 145 bin Euro bonservis bedeli alacak. Bu ücretin yüzde 30'u geçen sezon yapılan anlaşma gereği Real Madrid kulübüne verilecek.

Galatasaray'ın KAP'tan yaptığı açıklamada; "Profesyonel futbolcularımızdan Jose Rodriguez Martinez'in transferi konusunda  FSV Mainz 05 e.V (Mainz) kulübü ile anlaşmaya varılmıştır. Buna göre Mainz kulübü Şirketimize 2.145.000 Euro net bonservis bedeli ödeyecektir. 31.07.2015 tarihinde Real Madrid ile imzalanan sözleşme gereğince Şirketimiz ilgili transfer bedelinin %30'unu bu kulübe ödeyecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

Mainz 05 de 21 yaşındaki futbolcuyla 4 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. Mainz 05 Sportif Direktörü Rouven Schröder, Rodriguez'in Real Madrid'de çok iyi eğitim aldığını, orta sahada dikkat çekici teknik ve stratejik özelliklere sahip olduğunu belirtti.     
        
Schröder, Rodriguez'in gelişmeye açık bir oyuncu olduğunu da sözlerine ekledi.     
        
Jose Rodriguez ise Bundesliga'ya transferinden dolayı mutlu olduğunu anlatarak, "Geçen sezon Mainz 05'in bazı maçlarını izledim. Takım hücum futbolu oynuyor. Bu da bana çok uygun." ifadelerini kullandı.     
        
Mainz 05'e transferinde teknik direktör Martin Schmidt ile yaptığı görüşmenin etkili olduğunu belirten İspanyol futbolcu, yeni takımında futbolunu geliştirmek istediğini kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...