Muguruza saf dışı!

Fransa Açık'ta bu yıl tek kadınlarda şampiyon olan İspanyol tenisçi Garbine Muguruza, Wimbledon'da ikinci turda Slovak Jana Cepelova'ya 2-0 yenilerek elendi.

NTV Spor 30.06.2016 - 20:31
Muguruza saf dışı!

İngiltere'nin başkenti Londra'da devam eden sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da geçen yıl kariyerinin ilk grand slam finalini oynayan, bu yıl Fransa Açık'ta ilk grand slam şampiyonluğunu yaşayan 22 yaşındaki Muguruza, dünya klasmanında 124. sırada yer alan Slovak Cepelova'ya 6-3 ve 6-2 setlerle yenilerek günün en büyük sürprizine imza attı.

Kariyerinde beşinci kez katıldığı Wimbledon'da üçüncü turdan ileriye gidemeyen 23 yaşındaki Cepelova, favori rakibine sadece üç kez puan verdiği ilk üç oyunu alarak önemli bir avantaj yakaladı. Servis kullandığı ikinci oyunda attığı "ace" dışında puan alamayan İspanyol tenisçi, yaptığı hatalarla rakibi karşısında varlık gösteremedi.

Üst üste iki kez çift hata yaptığı altıncı oyunda servisini kırdıran Muguruza, bir sonraki oyunda Cepelova'ya yanıt verse de kalan iki oyunda üstünlüğünü koruyan Slovak tenisçi, ilk seti 6-3 kazanmasını bildi.

Üç basit hata yaptığı ilk oyunda servisini kırdırarak ikinci sete başlayan ve sadece üç kez puan alabildiği sonraki üç oyunu da kaybederek 4-0 geriye düşen İspanyol sporcu, seti 6-2, maçı da 2-0 kaybederek favoriler arasında yer aldığı turnuvaya ikinci turda veda etti.

Toplam 58 dakika süren maçta Muguruza 1 "ace", 4 çift hata, 22 basit hata ve 9 "winner" vuruşuyla oynarken, Slovak tenisçi 3 "ace", 4 çift hata, 12 basit hata ve 14 "winner" ile korttan ayrıldı. File önünde başarılı bir performans ortaya koyan Cepelova, yakaladığı 4 servis kırma şansının 4'ünü de değerlendirdi. Muguruza'nın ikinci servislerden kazanılan puanlardaki başarı oranı yüzde 20'de kaldı.

Bu yıl finalde ABD'li Serena Williams'ı yenerek Avustralya Açık'ı kazanan 4 numaralı seribaşı Alman Angelique Kerber, bir başka ABD'li Varvara Lepchenko'yu 6-1 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek üçüncü tura çıktı.

Kerber, üçüncü turda dünya klasmanında 109. sırada yer alan vatandaşı Carina Witthoeft ile eşleşti.

ABD'li Julia Boserup ile tur mücadelesi veren 7 numaralı seribaşı İsviçreli Belinda Bencic, setlerde 6-4 ve 1-0 geride olduğu maçtan çekilerek turnuvaya veda eden bir başka isim oldu.

Günün diğer tek kadınlar maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

Yaroslava Shvedova (Kazakistan) - Elina Svitolina (Ukrayna): 6-2, 3-6, 6-4
Lucie Safarova (Çek Cumhuriyeti) - Samantha Crawford (ABD): 6-3, 6-4
Katerina Siniakova (Çek Cumhuriyeti) - Caroline Garcia (Fransa): 4-6, 6-4, 6-1
Carina Witthoeft (Almanya) - Kurumi Nara (Japonya): 6-3, 6-0

Sayfa Yükleniyor...