Portekiz'in rakibi kim olacak?

Avrupa Şampiyonası'nda 2. yarı finalist Belçika - Galler maçının ardından belli olacak. Favori Belçika gösterilse de, Galler, son 2 maçta rakibine yenilmedi.

NTV Spor 01.07.2016 - 01:18
Portekiz'in rakibi kim olacak?
EURO 2016'daki 2. çeyrek final maçında, Galler ile Portekiz, Lille kentindeki 50 bin seyirci kapasiteli Pierre Mauroy Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Saat 22'de başlayacak maçı, Slovenya Futbol Federasyonundan Damir Skomina yönetecek.

Belçika, son dönemde yakaladığı altın kuşağın artık ülkeye başarı getirmesini bekliyor. Tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılan Galler de, tarihinin en iyi kadrosuna sahip. Kadrosunda birçok dünya yıldızı barındıran Belçika, hücumunu Bale ve Ramsey'nin omuzladığı, savaşçı yapısı ve sağlam takım savunmasıyla dikkat çeken Galler karşısında, maça favori olarak başlayacak. Ancak son dönemde Galller'in, Belçika karşısındaki üstünlüğü dikkat çekiyor. Belçika, elindeki tehlikeli hücum silahlarına karşın, eleme grubunda da mücadele ettiği Galler'e gol atmayı başaramadı. Bbrüksel'deki maç golsüz sona ererken, Cardiff'te kazanan Bale'in golüyle Galler olmuştu.  Bu nedenle Galler, rakibinden çekinmiyor.

Bununla birlikte turnuvaya tutuk başlayan Belçika, 2. turdaki Macaristan maçında ne kadar tehlikeli bir takım olduğunu herkese gösterdi. Özellikle Eden Hazard, milli takım kariyerinin en iyi oyununu ortaya koydu. Bir gol atıp; bir de asist yapan Hazard, hafif bir sakatlığı olmasına karşın, Galler karşısında forma giyebilecek.

Galler'de ise Gareth Bale şu ana kadar kendisinden beklentileri fazlasıyla karşıladı. 3 gol atan Bale, 2. turdaki Kuzey İrlanda maçında da, Gareth McAuley'nin kendi kalesine attığı golün ortasını yaptı.

Belçika'da cezalı Vermaelen'in ardından cezası nedeniyle turnuvayı kapatan Jan Vertonghen forma giyemeyecek. Galler'de ise eksik bulunmuyor. Geçen sezon Galatasaray forması giyen Denayer'in defansın göbeğinde, Jordan Lukaku'nun ise sol bekte oynaması bekleniyor.

Bakalım tüm beklentilerin üzerine çıkan Galler, kadrosunda Hazard'ın yanısıra de Bruyne, Lukaku, Witsel, Carrasco, Mertens gibi yıldız oyuncuları barındıran Belçika'ya da sürpriz yapmayı başarabilek mi?

Sayfa Yükleniyor...