Quaresma o anı anlattı!

Portekiz, EURO 2016'nın ilk yarı finalisti oldu. Cristiano Ronaldo ve arkadaşları, Avrupa Şampiyonası'nda 90 dakikalık süre içinde hiçbir maçı kazanamadan yarı final biletini elde eden ilk takım olarak tarihe geçti.

NTV Spor 01.07.2016 - 11:51
Quaresma o anı anlattı!

EURO 2016'da ilk yarı finalist Portekiz oldu. Normal süresi ve uzatma devresi 1-1 berabere sona eren karşılaşmada Polonya'yı penaltı vuruşları sonucunda 5-3 yenen Portekiz, üst üste ikinci, toplamda ise 5. kez Avrupa Şampiyonası'nda son dört takım arasındaki yerini aldı.

Kritik penaltıda topun başına geçen ve Portekiz'i yarı finale taşıyan golü Ricardo Quaresma kaydetti. Karşılaşmanın ardından topun başına geçtiğinde neler hissettiğini dile getiren Quaresma, "Üzerimde çok büyük bir baskı vardı. Sanki tüm ülkenin kaderi benim elimdeydi. Ama buna olumlu tarafından bakmaya çalıştım çünkü golü atacağımı biliyordum. Çok rahattım" ifadelerini kullandı.

Grup aşamasını 3 beraberlikle geçen 2. Tur'da da Hırvatistan'ı uzatma devresinde attığı golle eleyen Portekiz, böylelikle Avrupa Şampiyonası'nda 90 dakikalık süre içinde hiçbir maçı kazanamadan yarı final biletini elde eden ilk takım oldu.

Maçın henüz 2. dakikasında öne geçmesine karşın üstünlüğünü koruyamayan Polonya ise; hiç skor dezavantajına düşmeden turnuvadan elendi.

Portekiz maçının ardından kameraların karşısına geçen Polonya Teknik Direktörü Adam Nawalka büyük bir hayal kırıklığı yaşamalarına karşın EURO 2016'da cesurca bir mücadele ortaya koyduklarını ve şampiyonaya gurur duyulacak bir performansla veda ettiklerini dile getirdi.

 

Sayfa Yükleniyor...