Takımlar kesenin ağzını açtı!

NBA'de transfer döneminin başlamasıyla takımlar kesenin ağzını açtı. Kevin Durant'in hangi takıma gideceği merakla beklenirken, transferin ilk saatlerinde yüzlerce milyon Dolar’lık anlaşmalar yapıldı.

NTV Spor 01.07.2016 - 13:08
Takımlar kesenin ağzını açtı!

NBA Yönetimi, iki sezon önce ligin yayın haklarını 9 yıl için 24 milyar Dolar'a sattığında; yeni anlaşmanın yürürlüğe gireceği 2016 yazında transfer dönemi merakla bekleniyordu. Amerika Birleşik Devletleri'nde 30 Haziran'ı 1 Temmuz'a bağlayan gece resmen başlayan transfer dönemi, daha ilk saatlerde çılgın kontratların imzalanmasıyla start aldı. Üstelik transfer döneminin ilk gününde henüz Kevin Durant, LeBron James, Dwight Howard gibi All-Star oyuncular bir anlaşmaya varmadı.

İlk günün en büyük sözleşmesi, Toronto Raptors'tan Demar Derozan'a gitti. Beş yıl için 139 milyon Dolar'lık anlaşmaya varan Derozan, takımında kaldı. Yılda yaklaşık 28 milyon Dolar kazanacak Derozan'ın ardından ilk günün ikinci büyük sözleşmesi, Andre Drummond'ın oldu. Drummond, takımı Detroit Pistons ile beş yıl 130 milyon Dolar'lık anlaşmaya vardı. Washington Wizards ile sözleşmesi sona eren Bradley Beal de, beş yıl boyunca toplam 128 milyon Dolar'lık yeni bir anlaşmaya vardı. Tıpkı Derozan, Drummond ve Beal gibi takımında kalan bir diğer isim de Nicolas Batum'du. Fransız forvet, Charlotte ile beş yıl için 120 milyon Dolar'lık anlaşma sağladı.

Gecenin en büyük sürprizi pivotların yaptığı anlaşmalardı. Sözleşmesi biten pota altı oyuncuları içinde Dwight Howard ve Pau Gasol isimler henüz bir karar vermezken, kontrat teklifi alan iki isim Joakim Noah ve Timofey Mozgov'du. Chicago Bulls ile sözleşmesi sona eren Noah, New York Knicks'ten 4 yıl için 72 milyon Dolar'lık bir teklif alırken; Rus pivot Mozgov ise Los Angeles Lakers'a transfer oluyor. Mozgov, Lakers'tan dört yılda 64 milyon Dolar kazanacak.

Lakers'ın sözleşme verdiği tek isim Mozgov değildi. Takımın skoreri Jordan Clarkson da dört yıl 50 milyon Dolar'lık bir anlaşma sağladı.

Transferin ilk gününde Batı Konferansı'ndan Portland Trail Blazers, Dallas Mavericks'ten Chandler Parsons'a 4 yıl-96 milyon Dolar'lık kontrat teklifi yaparken; Houston Rockets da Atlanta'dan Kent Bazemore ile görüşmelere başladı.

NBA'de yaz dönemi transferlerinin resmi imzaları moratoryumun bitimiyle birlikte, 7 Temmuz'dan itibaren atılacak.

 

Sayfa Yükleniyor...