Doping itirafçısı Rio vizesi aldı!

Rusya'yı uluslararası atletizm müsabakalarından men cezasına sürükleyen doping skandalının itirafçılarından Yulia Stepanova, yaptığı başvuru üzerine Rio 2016'ya "istisnai katılım hakkı" elde etti.

NTV Spor 01.07.2016 - 14:08
Doping itirafçısı Rio vizesi aldı!
Müsabakalara tarafsız bayrak altında katılmasına karar verilen 800 metre koşucusu Stepanova, Rus atletleri takım halinde men eden Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) kararı sonrası Rio'da yarışma başvurusu kabul edilen ilk Rus sporcu oldu.
 
Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) daha önce yaptığı açıklamada, uluslararası federasyonlar nezdinde temiz olduğunu kanıtlayan Rus atletlerin olimpiyatlarda yarışma hakkı elde edebileceğini duyurmuştu. 4 Temmuz'da bitecek başvuru sürecinde şu ana kadar 80'i aşkın Rus sporcu, olimpiyat vizesi alabilmek için ilgili federasyonlara başvurusunu yapmış durumda. Başvurulara ilişkin nihai kararın en geç 18 Temmuz'da verilmesi bekleniyor.
 
Yasaklı madde kullanması sebebiyle 2013 yılında müsabakalardan 2 yıl men cezası alan 29 yaşındaki Yulia Stepanova, daha sonra IAAF'le anlaşarak kendisi gibi sporcu eşi Vitaly Stepanov'la birlikte doping konusunda bildiklerini yetkililerle paylaşmış, yürütülen soruşturmanın sonucunda Rusya'nın programlı ve devlet destekli doping faaliyeti yürüttüğü tespit edilmişti.

Sayfa Yükleniyor...