"Şampiyon da olacağız"

17 Yaş Altı Erkekler Basketbol Milli Takımı, finalde de iddialı...

NTV Spor 01.07.2016 - 23:23
"Şampiyon da olacağız"

17 Yaş Altı Erkekler Basketbol Milli Takımı Antrenörü Fatih Erbaş ilk kez katıldıkları Dünya Şampiyonası'nda finale çıkmayı başaran takımın antrenörü olmaktan büyük mutluluk duyduğunu vurguladı.

Fatih Erbaş "Türkiye Basketbol Federasyonunun altyapılara verdiği önemin meyvelerini topluyoruz. İşimiz henüz bitmedi. İşi buraya kadar getirmişken, şampiyon olmadan dönmek yok. Aslında buraya gelirken ilk hedefimiz final oynamaktı. Bunu başardık ancak şimdi neden şampiyonluk olmasın diyoruz. İspanya'da büyük bir mücadele örneği sergiledik. Hiç geri adım atmadık. Çocuklar verilen taktiği mükemmel uyguladılar. Dünya şampiyonluğuna inanmış bir ekibi burada evinde seyircisi önünde yenmek kolay değil. Takım bunu başardı. Emeği geçen herkesi kutlarım" dedi.

Basketbol Milli Takımlar Altyapı Teknik Koordinatörü Nihat İziç, Erkekler 17 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda ev sahibi İspanya'yı 83-79 yenerek finale yükselen milli takımın büyük bir başarıya imza attığını bildirdi.

İziç, Türkiye Basketbol Federasyonunun internet sitesinde yer alan açıklamasında, İspanya'nın evinde oynamanın avantajıyla zaman zaman farkı açtığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

 "Altyapılarda ne kadar önemli işler yaptığımızın adeta bir kanıtı oldu bu maç. Çocuklar her seferinde geri gelmeyi bildiler. Muhteşem bir mücadele ortaya koyduk. Hiç geri adım atmadık. Finali sonuna kadar hak ettik. Ben çocukların finalde de çok başarılı olacaklarına ve şampiyonluğa ulaşacağına inanıyorum. İnşallah İspanya'dan altın madalya ile döneceğiz."

Öte yandan Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, Erkekler 17 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda ev sahibi İspanya'yı 83-79 yenerek finale yükselen milli takımı kutladı.

Erdenay, TBF'nin internet sitesinde yer alan kutlama mesajında, millilerin farklı şekilde geriye düşmesine rağmen çok büyük karakter koyarak galip geldiğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Mücadeleleri, kararlılıkları, maçı bırakmamaları muhteşemdi. İspanya evindeki bu şampiyonada altın madalyanın en büyük favorisiydi ancak biz de şampiyonluğun en büyük favorisi olduğumuzu onları seyircisi önünde mağlup ederek gösterdik. Ben pazar akşamı, bu çocukların altın madalya ile ülkemize döneceğine inanıyorum. Başta Milli Takımlar Altyapı Teknik Koordinatörü Nihat İziç ve antrenör Fatih Elbaş olmak üzere emeği geçen herkesi kutlarım." 

Sayfa Yükleniyor...