Cristiano 'Rekor' Ronaldo!

Portekiz’in yarı finalde Galler’i elediği maç, Cristiano Ronaldo’nun birçok rekoruna sahne oldu. Avrupa Şampiyonaları’nda 9 gole ulaşarak Michel Platini’yi yakalayan Ronaldo, bunların 5'ini kafayla atarak rekor kırdı.

NTV Spor 07.07.2016 - 10:12
Cristiano 'Rekor' Ronaldo!

EURO 2016 başladığından beri beklentileri karşılayamadığı gerekçesiyle çok eleştirilen Cristiano Ronaldo, Portekiz'in Galler'i 2-0 yendiği yarı finalde ilk golü attı; ikincide de Nani'nin tamamladığı şutu çeken isimdi. Ronaldo bu maçta önemli istatistiklere imza attı.

Avrupa Şampiyonaları tarihinde 9 gole ulaşarak Michel Platini'nin rekoruna ortak olan ve bu gollerin 5'ini kafayla atan Ronaldo, bu alanda ilk sırada.

EURO 2012'de de 3 golü bulunan Ronaldo, ikinci kez bir Avrupa Şampiyonası'nda 3 gole ulaştı.

2004 yarı finalinde Hollanda'ya da golü olan Cristiano Ronaldo, Avrupa Şampiyonası yarı finallerinde 2 gole ulaştı. Yarı finallerde 2 de asist yapan Ronaldo, 4 gole katkıda bulunarak bu alanda da zirveye yerleşti.

Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde grup etabı sonrası 3 gole ulaşan Ronaldo'yu 4'er golü olan 4 isim geçiyor: Dieter Müller, Gerd Müller, Nuno Gomez ve Dragan Djazic.

Ronaldo, aynı zamanda Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde 7 farklı maçta gol atarak rekor kırdı. Alan Shearer ve Zlatan İbrahimoviç'in ise 6'şar maçta golü bulunuyor.

Portekizli yıldız, Avrupa Şampiyonaları'nda dördüncü kez bir maçta hem gol hem de asist yaptı. Wesley Sneijder ve Dimitri Payet'in ikişer maçta gol ve asisti var.

 

Sayfa Yükleniyor...